2006-03-20

56:orna

Visst, jag gillar Stenis. Men i övrigt. Hur fantastiska var egentligen dom här så beryktade 56:orna? Var dom fantastiska alls, eller är dom bara runkobjekt för alla dessa feta vita män som sitter och nostar över den gamla goda tiden från sina skrivbord på de stora sportredaktionerna.

Björn Borg OK Borg var hyfsad. Han förändrade tennisen och i star quality har väl egentligen ingen fyllt hans skor än. Numera tvingas han göra en Matti Nykänen och sälja av sina gamla prylar för att ha råd med alla underhåll

Frank Andersson. Är man brottare och inte vinner några OS-guld, vad är man då? Jo en vanlig sketen västgöte med radioutseende och TVröst som slarvat bort sin ungdom i trikåer på stinkande gallonmadrasser.

Thomas Wassberg. Visst en skön kille. Men sett till vad han uträttat är han han innan Gunde och efter Sixten.

Linda Haglund. Varför är hon ens med i sammanhanget? Vi kan döma Ludmilla, men Linda nämner vi samma sammanhang som Borg och Stenis.


En stilla undran är väl vad framtidens feta vita män (Laul, Bank, Lundgren etc) kommer sitta på sina chefskrönikörrövar och nosta över? Zlatan-Henke-Ljungberg, Carro-Kajsa-Christian eller möjligtvis Foppa-Sudden-Lidas. Beror väl på vilken sport som är hetast då.

Till sist. Chefskrönikörrövar låter underbart på grov göteborska.

8 kommentarer:

Studiomannen sa...

Linda Haglund är nog mest känd så här i efterhand för att ha varit född just -56 och att hon torskat för doping. För så jävla fort sprang hon inte.

Röd Guling sa...

Jag såg Frank Andersson på Allégatan idag, se inlägg i min blogg. (Detta faktum motstrider kanske inte direkt din tes.)

Anonym sa...

Följande anekdot om Frankie Boy ursäktar det mesta:
Strax före OS i LA 1984 var hela brottningslandslaget på samma ställe och laddade upp - utom Frank, han var i Las Vegas.
På frågan varför han valde Vegas svarade han: "Men vad fan, kuken måste ju få sitt".

Anonym sa...

Borg och Stenmark är troligen de två bästa stjärnorna i stora sporter vi någonsin kommer att ha, och de var bägge födda 56. Att sedan en av de bästa långfärdsskidåkarna (Wassberg) och en av de då bästa kvinnliga fridrottarna genom tiderna samt den periodens bästa svenska brottare (så många internationella guld har vi väl inte i den sporten?) fyllde samma år, gör det väl mer än rimligt att prata om 56-orna som en fantastisk "generation". Hur många av dagens toppstjärnor i Sverige är fyllda samma år? Zlatan, Foppa, Christian Olsson och Klüft?

Nej, jag tror att det enda du gör är att flasha din egen ungdom. Du låter som en av de som röstade fram Helena Bergström till bästa svenska skådespelerska genom tiderna.

Visst kan man vara påverkad av att ha varit med på tiden då allt i Sverige stannade upp när Stenis körde, men på samma sätt kan avsaknaden av egna minnen göra att man undervärderar ting till förmån för de som pockar på uppmärksamhet i nuet...

Anonym sa...

Visst , var 56 orna fantastiska !Även Linda Haglund !!! Första Moderna Idrotts Kvinnan i Sverige !
Och har haft både världsrekord och har ett EM GULD och fyra EM silver !OS fyra - Två starter i Europa laget , rankad två i världen ! Så sluta och klanka på denna , underbara Idrotts kvinna !

Pippie -

Anonym sa...

Oj oj oj.
Det är till att vara sur Göteborgare.

Anonym sa...

Great work, glad to have come across this place on blogs list.
This is the sort of knowledge that should be distributed around
the internet. You should seriously look at
publishing more things like this on web 2.0 list.
It's a pity that the search engines aren't giving blogger.
com a higher position. If you're interested, please come and consult my web site. Thank you

Also visit my page: http://www.aprendetrading.com

Anonym sa...

Välkommen till 24Hour Lån Tjänst

Har du försökt att få lån från bankerna utan framgång? Snabbt behöver pengar för att få ut av skulden? Behöver pengar för expansion eller etablering av ett eget företag? Få ett lån från en av Storbritanniens ledande företag lån. 24Hour Lån Tjänsten är ett av de största säkrade lån företag i Storbritannien och vår vänliga och erfarna personal har möjlighet att behandla din ansökan snabbt och effektivt. Du får låna över en term 1-25 år och låna något belopp från £ 2000 till £ 50,000,000.00 för något ändamål.

Olika typer av lån som vi erbjuder är:

Personliga lån
Kortfristiga lån
Skuldkonsolidering lån
Online lån
Snabba lån
Lån Alla ändamål
Kredit termer
Dåliga krediter lån
Billiga lån
Negativa krediter lån
Bostadslån
Bad kredit problem
Säkrade lån

Med en låg ränta på 3% på alla delar av världen. Applikationen finns tillgänglig för sökande som är 18 år och äldre.

För mer information, vänligen kontakta via e-post: 24hourloanservice@gmail.com
Hälsningar
Larry Fox