2006-03-23

Dom som Selakovic väljer, vinner SM-guld.

Ijehaffären har skördat ett nytt offer. Inte vilket offer som helst, utan tidningen expressen. Rubriken ovan är snott (kommer inte ihåg exakt ordalydelse) från en krönika Olof Lundh skrev förra vintern, när dragkampen härjade som värst om Selakovic namnteckning. För övrigt en tid då Sella juridiskt sett redan var bosatt i Sverige hemma hos morsan och farsan i Varberg. Lundh var senare först med att Sella hade bestämt sig för Blåvitt. Lundh var dessutom först med en rad andra nyheter under förra årets silly season. Samtliga berörda spelare, hade Kent Carlzon som agent. Det uppmärksammades redan då av vakna supportrar och sambandet Lundh-Carlzon har under årets och förra sommarens silly seasons, använts som källkritiskt underlag för att säkerställa trovärdigheten i alla de rykten som florerar under vinterhalvåret. Lundh var alltså på Carlzons lönelista, riktigt så illa trodde väl ändå inte ens den värsta cynikern att det var.

Som ängel borde jag jubla av skadeglädje och nästan spricka av blodtörstigt hämndbegär. Men jag blir bara ledsen. Jag blir även förbannad. I den officiella versionen gick Olof nu i dagarna till chefen och förklarade hur det låg till. Borde inte chefen undrat varför Lundh inte bevakade skiten närmre i november när det var som jobbigast, med tanke på att Lundh var skjutjärnet nummer ett på expressens sportredaktion? Chefen Otto Sjöberg visste naturligtvis hur det låg fan så mycket tidigare än till förra veckan. Han har säkert vetat om det sedan förra våren om inte ännu tidigare.

Så varför går man då ut med det nu? Jo, för det hade kommit ut ändå. I den förundersökning som snart kan komma att bli offentlig. Otto Sjöbergs tidning har sedan i maj, predikat om att lägga korten på bordet, göra pudlar och tvätta sin byk offentligt. Nu när det gäller hans tidning, ljuger han i stället. Lundh är nog inte ensam. Långt därifrån, hur skall man annars tolka den mediala tystnad/kollegiala hänsyn som råder. Det är en jävla skandal att en reporter på en stor tidning får svarta pengar av en spelaragent. Jag har inte ens läst någon som ifrågasätter det där med översättningen. 70 000 jävla spänn för den översättningen! Yeah right. Inte ens statstjänstemän bränner så mycket pengar för så lite. Än mindre giriga agenter.

Till sist. Efter den berömda presskonferensen, efter det berömda krismötet, efter de berömda luxemburgtransaktionerna läckt ut, hade GT följande omröstning på sin sportbilagas förstasida:
Vem är den värste lögnaren? George Bush, Bagdad Bob, Göran Persson eller Mats Persson? Nu vill jag se en liknande på Sjöberg, Hitler, Nixon och Miro Raiola.

4 kommentarer:

Anonym sa...

word!

Stellham sa...

Så jävla bra skrivet!

Studiomannen sa...

Japp.

I höst kommer Horace Engdahl att utbrista i ett "Bruce Banner"!

Anonym sa...

Det är väl inget nytt att kvällstidningarna är skithögar, men att folk bryr sig om vad de skriver, det är bara sorgligt.

Expressen åker dit gång på gång, snart måste de få betala!