2006-03-29

Drömrubriker

Hellre kamrat än ålgården
Hellre kamrat än Djurgården
Hellre Göte än Hasse Borg

Ja ni fattar. Som snacket går, är det inte premiären mot Öster som upptar huvudparten av allas vår ångest och oro för tillfället. Det är Mikael Antonssons klubbval. 2003 års ärkeängel öppnar för en retour till allsvenskan och blotta tanken på att se honom i en annan svensk klubb får oss att må illa. Så illa att vi skulle föredra att han fortsätter i Austria Wien ett tag till fram tills IFK har fast mark under fötterna igen.

Om ens det räcker. Jag tycker tendensen är tydlig i svensk elitfotboll. De lag som inte har några riskkapitalbolag det vill säga några givmilda, skitrika medlemmar, har grymt svårt att konkurrera på värvarmarknaden. Se på Hammarbys situation. Högsta publik och sponsorintäkterna i huvudstan, men är inte ens nära Dif i kapacitet när det kommer till spelarköp.

Det finns en namninsamling för Antons återkomst någonstans ute i den virituella periferin, men få vill skriva på. Vi är ju lite vidskepliga av oss och vi minns alla med synd, skam och förnedring hur det gick sist vi skrev på en liknande namninsamling. Något nytt 2003 vill vi inte ha igen

Det är illa nog att se gubben Anton i en annan klubb. Det är ännu värre att se spelaren. Anton är så grymt mycket bättre än sitt renommé i det svenska fotbollsetablissemanget. På den punkten är det bara att tacka och ta emot, för jag säger som Olof Lundh sa om Sella inför förra säsongen. Det lag som får Anton, vinner guld. Får inget lag Anton, så är guldfrågan fortfarande helt öppen.

Stanna i Wien Anton!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dags att förbjuda riskkapitalbolag rätt av.

Anonym sa...

Så sant! Varför är jag inte skitrik?