2006-03-09

Veckans företeelse

Det är väl inget nytt och tendensen kommer bara öka under den kommande månaden. Men jag tänkte belysa det lite redan nu, så vi alla vet vad vi hör nu i framtiden.

Begreppet Gaismatematik, det vill säga att med hjälp av siffror och statistik skönmåla sitt lags och sina supportrars särställning i Sverige, har fått ett syskon. Gaisgrammatik. Med hjälp av ord i form av floskler skönmålar man sin egen fantastiskhet i opinionsbildande syfte för att locka till sig mer publik, sponsorer, bättre spelare och positivare rubriker i media. Ta bara Jonevret i dagens fotbolldirekt.com. "Vi vet inte hur man spelare defensivt". Öis och Elfsborg kommer under den närmaste månaden göra utspel om sin "tekniska kortpassningsfotboll" och Åkeby och Norling kommer efter ännu fler uppradade förluster mot superettanlag, hävda att det inte är nu dom skall vara bra.

Vad är då vårt bidrag till den Gaisgrammatiska debatten? Uppräknandet av yngre, egna spelare i truppen hamnar mer under gaismatematikens vingar. Jag tror snarare att det i vanlig ordning kommer hävdas att det kommer kännas lite som "inför säsongen 1990". Meningen jag hatar mer än allt annat. Meningen som uttalats av minst en, inför varje jävla säsong det här milleniet.

1 kommentar:

Erling sa...

Nästa år, då jävlar...!