2008-08-13

Varför vill ni inte fakturera då?

I fredags var det ett stort kalas i Stockholm där man skulle fira 08:ornas dag. Ett stort utedansgolv i centrala Stockholm med mera ordnades. Pga den förväntade folkmassan inkallades ett stort polisuppbåd för att övervaka händelserna. Den extrainkallade polisstyrkan var större än den brukar vara inför ett fotbollsderby (med tillhörande extrakostnader). Det blev också en ovanligt stökig natt och efteråt hördes kommentarer från hjärnorna bakom festen att det minsann varit en lyckad fest men som vanligt är det ett fåtal som ville förstöra genom att droga och slåss.

När jag läste detta slog det mig att det är precis så här det låter efter stora fotbollsmatcher som varit stökiga. Skillnaden är att när det är fotboll inblandat så är det många som ställer krav på att klubbarna skall betala för polisbevakningen på sta'n. Inga sådana krav har rests mot arrangörerna efter 08-natten.

En vanlig helgkväll är det rejält stökigt i de krogtäta distrikten i våra städer men jag har inte läst att någon vill att krogarna skall faktureras för den extra polisbevakningen som krävs för att folk med dåligt självförtroende super till på krogarna och sedan måste slåss. Inte ett enda borgarråd har framfört tanken på att fakturera Stureplansgruppen för deras stökiga svans.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klockrent!

Anonym sa...

Sååå sant!