2008-08-11

Ventilation

För mycket ostfondue. Det har varit min förklaring till alla c:a 1000 personer som frågat vad det var som hände i lördags. Maträtten ostfondue brukar bestå av 3-4 olika sorters ostar vilka smälts ihop med sprit samt (om det är lite fancy) kantareller. Skitgött, men bara ett problem. När du sköljer ner osten med någon form av vätska som är i närheten av kylskåpskall, så stelnar osten i magsäcken varpå du får den alpfranska motsvarigheten till paltkoma. En åkomma som kan sitta i, i uppemot en vecka. Här har vi förklaringen till de sega benen i laget. Att SteReO behöll Hysén som vänsterback matchen ut, bevisar också att den alpfranska paltkoman också påverkar ditt omdöme att ta förnuftiga beslut. Tex jag själv, flyttade ifrån mitt älskade Annecy. Hur kunde jag?

Min riktiga OS-feber har aldrig riktigt velat infinna sig. Många vill få OS till de Obskyra Sporterna, med sina dubbeltrap, singeltrap och 671 olika sorters simtitlar. Bröst, rygg och fjärilssim känns nästan som aningen mer menlösa som trav, klassisk stil i skidåkning och gång, men bara nästan. Men vad är egentligen definitionen av en Obskyr Sport? Spontant känns det som om det är alla de sporter som inte är fotboll. Vilket väcker ännu en i raden av frågor om vad fotbollen har i OS att göra.

Efter debaclet på St Jacobs Park, kände jag en enorm stolthet över mina blåvita änglar. Inte riktigt samma känsla jag hade efter samma resultat på Eyravallen....11 matcher på 33 dagar (eller var det 34?) tog väl ut sin rätt om man dessutom räknar in resor till Norrland, Norrland, Stockholm, Italien och Schweiz. Vi borde vilat fler i lördags. Eller åtminstone vilat så många som möjligt. Onsdagen och lördagen innehöll en hel del kontraster. Kontrast över Blåvitts spel, nivån på domarbedömningar (i Sverige får enbart mittbackar gå upp i rygg) samt varför i helvete man bara får ha 16 man i truppen i allsvenskan till skillnad från internationell fotboll. Detta innebär att du måste vara allround för att få sitta på en allsvensk bänk. En ung och spännande högerytter på väg upp i karriären, hålls utanför truppen på grund av att han inte är användbar som forward alt. högerback. I en redan körd match, kan man låta denna unga och spännande spelare få hoppa in och ge honom nyttig erfarenhet av allsvensk fotboll. Vid bortamatch sitter han i stället hemma i soffan och gnäller.

De som känner mig, vet att jag inte tillhör skaran av Samuel Wowoahs allra mest hängivna beundrare. Men man får ändå respektera hans förmåga att fixa frisparkar lika billiga som en salongsberusad 16-årig kille på midsommarafton som bestämt sig för att just i kväll, skall oskulden ryka....Då har jag svårare att respektera hans oerhörda mod att våga gå fram och gruffa med Robin Söder efter att den senare fått en frispark emot sig för en lätt knuff i ryggen. Vad ville Sammy bevisa med det? Att han minsann inte tänkte vika ner sig mot någon som föddes efter händelserna på himmelska fridens torg? Coolt, Vinnie Jones är nog avis som fan Sammy.

Appropå Kina och OS. Vi borde bojkottat. Det går ju åt helvete i alla fall. Ungefär lika mycket åt helvete som Billy Ohlssons liveanalyser. I lördags hävdade han att ÖSK tvingade Blåvitt att slå långa bollar för att i nästa mening förklara att man hela tiden tillät IFK att spela sig igenom mittfältet alldeles för lätt. Det senare stämde väl kanske lite bättre ety vi i vanlig ordning inte började toktjonga förrän det inte fanns någon kvar på planen att skarva toktjongarna till. Forwardsparet Walle-PW´s återkomster på planen känn som ett levande bevis på att vårt tränarteam ännu inte riktigt klarat av att komma över myten om sig själva.

Vad gäller domare Åke, så var han i alla fall hyfsat konsekvent. Det får man ge honom. Martin Hansson har dock ingen som helst heder. Ragnar Sigurdssons varning från HIF-matchen står kvar i statistiken, vilket är rätt pinsamt med tanke på att dom alltid ser sina matcher i repris.

Men allt är inte skit. Arenan bara växer och växer. Snart börjar jag nästan tro på att det bygget blir av. Och som ni kan se på bilden nedan så är ju gräsmattan redan finare än den på Ullevi.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fel Bruce, mattan är klart bättre!!

Sara Ödmark sa...

Ah, ostfondue... Mums.