2008-08-07

Det är över nu

Så tog grädden på moset slut för den här gången. Snöpligt bortdömda och festen var slut, lamporna tändes och publiken gick ut. Jag hade räknat med avancemang, men så är jag usel på att tippa Blåvitt också.

Jag tror och hoppas att Blåvitt inte bara fokuserat på CL-kvalet och nu låter insatserna i Allsvenskan självdö så att vi slutar på en femteplats. Så som det blivit för de senaste årens CL-kvaldeltagare från Sverige. Ni vet min inställning till Champions League-spektaklet. Det är bara grädde på moset och för mig har hela tiden Allsvenskan varit det viktigaste så jag slutade gräma mig ganska snabbt över förlusten. Jag hoppas att spelare och ledare har samma inställning.

Framförallt hoppas jag att de inte ältar domarinsatsen igår. Hur förödande sådant gnäll är för moralen kunde vi se hos svenskarna i EM som helt tappade koncentrationen på Rysslands-matchen pga någon lätt knuff på Rosenberg. Förresten, skotten är proffsdomare och då skall man automatiskt bli så mycket bättre hävdades det för någon månad sedan. Nej, jag är inte helt övertygad om att det där med proffsspel och proffsdömeri automatiskt höjer kvaliteten.

På lördag är det match på Behrn Arena, då har vi glömt gårdagen och tar upp kampen med Elfsborg om guldet. Tyvärr tror jag Kalmar kroknar när guldet hägrar inom räckhåll.

Inga kommentarer: