2006-09-09

Fler namn

Roland Nilsson.

En gång i tiden kallad "fet-Edvard". Kom hit som ett litet pojksträck till Kamratgården från Helsingborg och fan vet om det inte var såpass länge sedan att det fortfarande hette Hälsingborg. Rolle var supertalangen som skolades om till högerback. Han första tävlingsmatch på den positionen var på hemmaplan mot Barcelona i en inte helt obetydlig cupmatch. Vi vann med 3-0.
Kuriosa 1. Han är tvåa på listan över bejublade återvändare-i-annan-tröja. Etta är Stefan Rehn.
Kuriosa 2. Han sägs vara välhängd, vilket är positivt. Det finns inget värre än tränare med självhävdelsebehov genom mindervärdeskomplex. Har någon sett Mourinhos kuk och kan bekräfta min teori?

En annan Nilsson

"då brister själen ut i lovsångs ljud, Torbjörn är Gud, Torbjörn är Gud".

Tänk er en spelare som är stor, stark, snabb, har gudomlig teknik, öser in mål (329st för oss) och slår än bättre pass samt till råga på allt är en riktig lirarsjäl som hellre tunnlar en gång för mycket än en gång för lite. Tänk en sådan spelare och jämför Blåvitt när han kom (1975) med när han slutade (1986). Lägg till att han dessutom är ödmjuk, humoristisk, snygg och genomsympatisk. Och slutligen. 1954 vann Gais sitt senaste SM-guld. Högre makter blev så förbannade att dom fixade solförmörkelse i hela Sverige och strax därpå kom motmedlet. Torbjörn Nilsson föddes. Torbjörn är kort och gott för bra för att vara sann, han är inte en av oss. Han är Gud.


Fick jag själv välja, skulle det inte bli någon av dom. Rolle har väldigt lite erfarenhet som tränare och kom igen! Även Bosse Falk har lyckas slarva upp den sketgängen i allsvenskan. Beträffande Gud, så är många skeptiska till om hans psyke fixar att vara tränare i Sveriges största klubb, som råkar vara klubben i hans hjärta och där han råkar vara den störste ikonen av dom alla. En stor del av skepsisen mot honom tror jag är att man egentligen är livrädda för att han skall misslyckas just hos oss. Då projicerar vi hellre över det till honom och tror att det är han som är rädd att han skall misslyckas.

Fast ovan nämda stycke är egentligen bara analytisk mumbo-jumbo. Jag är emot, för att jag vill ha en fet tränare. Jag älskar tjocksmockar. Dom är bra för mitt självförtroende. Det är skitknäckande att se dessa båda blåvita farbröder i shorts och T-shirt, slimmade som simstjärnor. Det finns en orsak till varför man säger att någon ser "oförskämt fräsch ut". Torbjörn och Rolle är oförskämda helt enkelt. Nej tacka vet jag Jonas Thern och Tomas Brolin. Dom hade folkvett nog att gå upp 25-30 kilo bara under julhelgen, efter det att de lagt av.

1 kommentar:

Anonym sa...

Stöd den modiga Sakine Madon mot den svenska Fegheten! Försvara yttrandefriheten!

Citytidningen visar sedvanligt svensk feghet och ryggradslöshet. Sveriges makthavare kan inte ens STAVA till begrepp som heder och värdighet. De är ryggradslösa kräk.

Jag tillägger att Olof Palme troligen mördades av ett kurdiskt kommando i iransk tjänst med understöd av stasi. Dessa mördade även cats falck, lena gräns, carl algernon, Claes-Ulrik Winbergh med fru och Hilding eek. Hans Holmér var på rätt spår. Jag riskerar själv livet genom att avslöja det här, men jag är personligen trött på livet, beredd att dö och därför totalt orädd.

Avslöja vidare de förfärliga Kissdemokraterna med Judas Hägglund i spetsen och deras planer på att riva upp alla sjukpensioner: en LÅNGT värre skandal en folkpartiets enfaldiga busande med webspionage.

Ut med Fredrik Scheissfeldt, Mårran Elaksson, Lars Löijanburk och Judas Hägglund! Borgarnas falskspel och klasskrig mot de fattiga och sjuka måste avslöjas.

De vill ju FÖRSÄMRA för de arbetslösa - som medel mot arbetslösheten! Och "rehabilitera" de sjuka -till arbetslöshet! I ett läge när svensk ekonomi gårsom tåget!! Ondskefullt och förljuget! - Om det är så fiiiint att arbeta - inge utanförskapå sånt - vafför ska man då ha lön? Då borde man ju BETALA för att jobba ju! Nä smällfeta aktieägare och bonusdirrar som vältrar sig i lyx utan att göra ett skit, DERAS arbetslöshet kan man gott bota i stället.

Vämjeliga hycklare är vad de är! Stöd de rödgröna i valet: hellre kolera än pest!