2007-08-24

Fredagstankar

TV4 skall visst ta bort programpunkten Kanon & Kalkon och ersätta med enbart en stor kalkon. Ekwall som ensam krönikör som får breda ut sig, det märks att TV4-ledningen inte förstått varför Sportspegeln fortfarande har fler tittare än TV4s halvtimmessport.

Journalisterna är ledsna när Zlatan inte vill prata med dem. Det kan jag förstå för Zlatan verkar vara en kul typ att prata med, men att få det till att Zlatan pissar på sina fans som Henrik Leman mfl påstår, det är att gå för långt. Fotbollsfansen struntar i hög utsträckning om Zlatan pratar med journalister eller inte. Vi är intresserade av hans spel på planen, inte vilken skjorta han bär till frukost eller vad han anser om Lagerbäcks senaste manualpärm. Fortsätt hålla käften Zlatan, det gillar jag!

Om några dagar blir Hysén ”klar” för Blåvitt. Verkar ganska uppenbart att han i praktiken varit klar länge. Jag undrar hur en nitisk handläggare på Skatteverket ser på det faktumet. Ett muntligt avtal är också ett avtal och Skatteverket har en enastående förmåga att ständigt tolka lagstiftningen så att det innebär att man får betala skatt i Sverige.

Tycker Blåvitt fått alldeles för mycket skit för sin skatteaffär. Istället för att betala 15% artistskatt på sign-onen för Sella så betalade Blåvitt vanlig löneskatt och sociala avgifter (om än med viss försening), dvs ca 120% på nettosumman. Det blir pengar till två daghem i ett år, praktisk solidaritet i Kamratandan alltså. Det borde våra politiker ta emot med öppna armar.

”Bra för svensk fotboll” – hatuttrycket nummer ett. Inte förvånande att Anders Svensson lyckades få in det tre gånger under en intervju inför matchen mot Valencia. Nästa idiot som nämner det uttrycket får Zlatans sparade piss på sig.

Jonas Wallerstedt måste ha ett av Allsvenskans högsta mål/speltid-snitt i Allsvenskan. En perfekt inhoppare som ofta får fart på laget. Det påminner om en snabb jävel som Blåvitt hade på 70-talet och som jag glömt namnet på. Han kom alltid in med en jäkla fart och fick fart på Blåvitt.

Frölunda Hockeys träningsäventyr får mer uppmärksamhet än Allsvenskan i den stora lokaltidningen, det är illa. Är det för att få samma uppmärksamhet som fotbollsspelarna börjar uppföra sig som hockeyspelare efter avblåsningarna med knuffar, bröstningar och ”tuffa ord”?

GIF Sundsvall på väg upp till Allsvenskan. Resorna till Sundsvall är alltid trevliga så välkomna upp och se för tusan till att hålla Häcken och ÖIS nedanför strecket! Kommer Norrköping och Åtvidaberg upp också så kan vi snart ha nostalgi-Allsvenska på allvar. Det är bara Degerfors som fattas.

1 kommentar:

Studiomannen sa...

Det är ju så långt! Kommer ni ihåg Umeå FC?