2007-08-02

Much ado ´bout nothing?

Jag har ingen som helst avsikt att försvara de hammarbyare som hystade ölglas på Joninho ikväll på söderstadion. Men ur ett perspektiv kan man tycka att det inte direkt var den värsta incidenten i år vad gäller inkastade föremål. Mynt och tändare gör nog ondare än en plastmugg. Det borde även framgå när Hammarby får sin bestraffning.

Däremot stödjer jag beslutet att tillfälligt avbryta matchen. Att kasta in skit på plan mot spelare och domare borde vara fullständigt tabu. Varför i helvete skall en linjedomare eller ytterback springa där i förhoppning att dom missar? Varför acceptera att jobba under de förutsättningarna. Det känns som om man idag skall bita ihop och inte vilja visa att man lägger märke till det vilket man givetvis gör. Man skall ignorera att det flyger 25 spänn i mynt mot din skalle bara för att du skall slå en hörna. Gå in och ställ dig på mittplan tills dom slutat kasta. Eller som idag, avbryt matchen.

Bajen kommer nog få en hel del skäll i morgon för något som inte är unikt på de flesta allsvenska arenorna. Kanske inte oförtjänt men kanske lite för ensamma som måltavlor. Rubrikerna kommer göra paraleller till deras Dif-derby i fjol. Förhoppningsvis leder Fröjdfelts beslut i dag till fler liknande, så att detta otyg försvinner.

Och jag fattar fortfarande inte vad det var som hände på söderstadion i fjol mot Dif som inte skulle hänt på Råsunda.

1 kommentar:

becka sa...

Ja nu får det fan bli ett slut på det här, krävs det att hela jävla domarkåren ska avgå för att folk ska fatta? helt rätt att bryta matchen även om det känns irriterande att folk ska få vara med och påverka domslut och matchens utveckling från läktaren.