2009-03-21

E-Bos löften...Ebolö

Elfsborgs-Bo har knappt blivit vald till SEF-ordförande förrän han släpper sina första tankar till väders. Han berättar att han är tveksam till 16-lagsserien som infördes förra säsongen. Han sniffar istället på en serie med 12 lag som möter varandra tre gånger. Återigen sneglar man på Danmark som på något vis har blivit fotbollens Shangri-La för många av våra höga ledare.

För det första är viljan att redan nu byta ut 16-lagsserien ett nytt bevis på den kroniska otålighet som råder inom svensk fotboll och som redan medfört att Cupen är konstant misshandlad och Royal League är begravd. För det andra är ett ojämnt antal hemma- och bortamatcher orättvist ur sportslig synpunkt. För det tredje tror jag att det kan urvattna några av de största matcherna vi har idag, som exempelvis derbyna i Stockholm och Göteborg. Räkna ut hur många derbyn det blir med tre möten per lag och säsong.... Snacka om att mjölka ur kon till sista, smärtsamma droppen.

Anledningen till 12-lagsserien skall vara att höja standarden på svensk fotboll och "närma oss Europa" och drivande bakom detta är tydligen mitt kära IFK Göteborg och Malmö FF, om man får tro medias ofta snedvridna världsbild. IFK och MFF är två lag som brukar ha konstant svårt mot ”bonkegängen”, så ur MFFs och Blåvitts synpunkt är det naturligtvis bra att bli av med sopgängen som vi alltid tappar poäng mot. Men vore det då inte bättre med 10 lag som möter varandra fyra gånger så det blir jämnt antal hemma- och bortamatcher? Eller är lusing-Madsen rädd att MFF då skall ramla ur Allsvenskan?

Elfsborgs-Bo har alltså profilerat sig i tre frågor hittills som SEF-ordförande vad jag som lekman kan se:
1. Han är emot att någon annan än en förening kan bli majoritetsägare i ett idrotts-AB
2. Han vill driva den idiotiska frågan att högavlönade idrottsmän skall ha lägre skatter än andra löntagare
3. Han vill minska Allsvenskan till 12 lag och lagen skall då mötas 3 gånger/säsong med ojämnt antal hemma/bortamatcher

I samtliga frågor tycker jag annorlunda än E-Bo och eftersom han även går IFKs ärenden så tycker jag dessvärre annorlunda än IFKs ledning på punkt 1 och 3. IFK har ännu inte uttalat sig om skattereglerna, men jag skulle bli grymt besviken om vänster-Håkan skulle förorda särskilda skatteregler för idrottsmän.

Det blir intressant med E-Bos nästa viljeinriktning kring elitfotbollen i Sverige. Kan det bli en stängd liga?

P.S E-Bo vill i alla fall ge 16-lagsserien lite mer tid innan den läggs ner. Credd! D.S

3 kommentarer:

Yeahns sa...

Så sant som det var sagt.

Anonym sa...

E-bola verkar ju helt skruvad.

Anonym sa...

Om du såg intervjun i matchpuls för några veckor sedan så gav Bosse ett bra intryck. Ett stort plus var att han verkade ta supportranars (kundernas) åsikikter på allvar. Vad han har lyckats genomföra i Elfsborg är också imponerande. Från skitlag till Sveriges mest kompletta organisation med ny arena. Det sista medförde även att stofilen Göran J till slut godkände bygget av Gamla Ullevi.