2005-11-09

Fifflet i fotbollssverige

Det var fiffelsnack i gårdagens Debatt. Förståsigpåare hävdar att fifflet är oerhört utbrett i framför allt klubbar i de lägre serierna. Men ingen talar ur skägget. Det finns en anledning till det. Dom här förståsigpåarna är själva inblandade, dom har själva tagit emot svarta pengar och vill därför inte träda fram. I stället svänger man sig med att man "hört rykten", att dom vet hur "snacket går" etc. Tycker ni verkligen att det är ett så stort problem, borde ni i stället träda fram.

Personligen tycker jag att en viss skatteåtergift vore på sin plats. Ett årligt fribelopp för "överskott på hobbyverksamhet". Inte för att det vore moraliskt rätt, utan mer för att det nog är enda vägen att gå om man vill göra fotbollsrörelsen vit.

1 kommentar:

Anonym sa...

helt rätt. jag vet inte många klubbar som inte betalar svart till tränare. Frågan e om dom finns? klart några e där ute men flertalet lag i lägre serier betalar svart till tränarna det e dax och göra så inte alla klubbar behover vara kriminella.
Ge skatte lättnader för föreningar som står för friskvård. Detta skulle få mer att motionera och färre med fettma och förslappade personer. Det skulle nog sjukvården tjäna på i längden...
Carl