2005-11-05

Vad fan skall man tro och tycka?

Bloggandet har inte varit bra för mitt internetberoende, att då i dessa tider ha haft usel datatillgång har inte varit roligt.

Sett till härvan som sådan, vet man ännu ingenting säkert. Men eftersom dom utpekade inte dementerat ett skit än så länge, får man faktiskt ta och utgå från att det mesta är sant. Då har vi problem.

Min personliga teori om vad som hänt efter vad som stått i media. Ijeh tar kontakt med Blåvitt, som är högintresserade. Klubbdirektören kommer överens med Ijeh om ett i sammanhangen rimligt kontraktsförslag. Styrelsen säger nej, med motiveringen att det är för mycket pengar nu när man nyss kommit på rätsida i ekonomin. Klubbdirektören och kassören blir förbannade över styrelsebeslutet och tar ett eget initiativ som innefattar en personlig gåva till Ijeh från kassören. Efter att ha kollat med skatteverket och expertis, säger styrelsen OK, ovetande att gåvan bara är ett lån som skall betalas tillbaka. Resten vet ni. Jag kallar det förskingring eller trolöshet mot huvudman. Ur klubbens synpunkt har faktiskt kassören under klubbdirektörens överseende, tagit pengar ur klubbens kassa och satt in på sitt eget med hjälp av en ofrivillig bulvan. Det ser mörkt ut för många och några kortsiktiga beslut måste fattas snabbt som fan.

För det första behöver vi mitt under brinnande silly season en ny klubbdirektör (och kassör). Det måste vara någon som kan ge järnet från dag ett samt är pålitlig. I dagsläget, hur många kan vi lita på egentligen? Jag kommer på två namn. Bengt Halse och Roger Gustafsson. Halse är nog det bästa alternativet, men samtidigt behöver vi då en ny tillfällig ordförande. Just nu är dock detta ändå den bästa lösningen. Halse har god erfarenhet av den sortens vd-jobb som klubbdirektörsposten egentligen är samtidigt som han fungerar alldeles utmärkt i media.

För det andra måste IFK ta ställning till hur man skall agera i förhållande till klubbdirektören och kassören. Å ena sidan bör man polisanmäla hela skiten, men då får man å andra sidan bittra och hämdsugna fd kassörer och klubbdirektörer på halsen. Ett jävla dilemma, där ett beslut bara är aningen mindre dåligt än det andra.

På lång sikt tror jag dock inte att detta kommer skada Blåvitt så mycket som folk verkar tro, men bara om vi låter detta kapitel bli avslutat. Vi måste göra upp med oss själva på denna punkten. Det här får inte bli en skugga som hänger över oss inom oöverskådlig framtid. Och detta får fanimig aldrig någonsin hända igen. Aldrig.

"Så måste helvetet vara, gator och skyltar överallt som man inte kan bortförklara. Man är klassificerad en gång för alla"
(Albert Camus)

4 kommentarer:

Anonym sa...

"Å ena sidan bör man polisanmäla hela skiten, men då får man å andra sidan bittra och hämdsugna fd kassörer och klubbdirektörer på halsen." Fattar inte riktigt vad som är så farligt med det, vad ska de göra? Vad kan de göra?

Bruce Banner sa...

Dom sitter på jävligt mycket info om Blåvitt och våra framtidsplaner och tilltänkta nyförvärv.

Anonym sa...

Sant, verkar ju dock inte finnas någon annan utväg och jag har svårt att tro att detta kommer påverkar Blåvitt i så stor utsträckning.

Anonym sa...

Äh, vi ringer bara Lithner, så sätter han dem i några års betongkarantän, med endast en madrass på golvet som sällskap, utan möjlighet att ringa någon.

Då har vi nog hunnit genomföra alla framtidsplaner redan innan de kommer ut.