2007-11-02

Drömjobbet för en dag

Smygtittade lite på TV3´s semijournalistiska samhällsprogram Insider idag. Tydligen har porrkungen Berth Milton köpt in sig i AIK och hävdar att han kan stoppa huliganismen. Rent nonsens givetvis. Men så kommer vi till det intressanta som jag faktiskt tror på. Milton hävdar att svenska klubbar tackar nej till att bli sponsrade av hans porrföretag Private. Det är porrpengar non grata som gäller i allsvenskan.

Jag skulle vilja vara klubbdirektör eller marknadschef i en allsvensk klubb jag skiter i för en dag. Jag skulle vilja göra det och faktiskt ta emot dom där porrpengarna som är non grata i alla andra klubbar.

Varför? Jo, den enda journalistiska ambitionen eller snarare tendensen jag kan urskilja på denna bloggen, är en fäbless för att påtala etablissemangets lögner, hyckleri och dubbelmoral. Jag skulle vilja ta emot dom där spanska porrpengarna och sedan i lugn och ro med en god kopp kaffe, avnjuta hur Simon Bank och Mats Olsson dagen efter skulle slå knutar på sig själva för att fördöma ärendet. Allt om manschauvinism, heteronormer, objektifiering, cynism samt profitering på kvinnokroppen. Jag skulle vilja avnjuta deras fördömanden och sedan se dom där helsidesannonserna för Anal bitches och Spermdrinking sluts på sidan efter.

Svenska klubbar i allmänhet har nog ingen speciellt gemensam hållning gentemot pornografi. Dom tar snarare inte emot porrpengarna för att det vore ett politiskt och PR-mässigt harakiri. Därför vill jag vara klubbdirre i en klubb jag skiter i för en dag. Bara för att se reaktionerna.

Inga kommentarer: