2007-11-29

Äntligen!

Idag var det världscuppremiär i Skidskytte. Ferry, Bergman, Olofsson och de andra har börjat åkningen mot säsongens höjdpunkt, VM på hemmaplan i Östersund. Enligt rapporterna har de tränat hårdare än någonsin och i varje träning har Pichler lagt in tävlingsmoment. Säsongen kan bli riktigt kul!

Tyvärr så sköt herrarna bort sig och var otroligt sega. Damerna däremot gjorde bästa premiären någonsin, Olofsson fyra och Jonsson femma. Jag tror på en bra säsong trots allt.

Skidskytte har äntligen fått lite status i Sverige efter Forsbergs och ACOs framgångar. På kontinenten är det en av de allra populäraste sporterna och fyra av de sex senaste åren har en skidskytt fått priset som populäraste idrottsman i Tyskland. Det är en spännande TV-sport och även en trevlig stadionsport.

Lägg därtill att svenska skidskyttelandslaget är det charmigaste landslag vi har här i Sverige, mellansnack och intervjuer är ren och skär underhållning. De känns dessutom riktigt starka i år för med tulltjänsteman Pichler i spetsen lämnas inget åt slumpen. Vid kikaren på skjutvallen står Staffan Eklund och plirar med pennan bakom örat.

Vissa tycker skidskytte är en konstig, konstruerad sport. Men det är egentligen bara en utveckling av något så ursprungligt som konsten att nedlägga flest byten per tidsenhet. En utveckling av jakten helt enkelt. Om man nu tycker skidskytte är konstruerat, vad tycker man då om att ha 22 man som springer 10.000 meter och samtidigt försöker få en boll in i en bur? För att det skall fungera smidigt har man dessutom en tjock regelbok och tre man i svart håller reda på dessa. Vilken sport är det som känns konstruerad sade ni?

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan bara hålla med. Ferry är en av de skönaste idottsprofilerna som vi har idag i Sverige. Vill man uppleva något speciellt ska man ta sig ner till Rupholding när världscupen kommer dit.