2007-11-13

Groggs hederspris

November. Allsvenskan är slut. Silly season har börjat men inte riktigt tagit fart på allvar. Diverse fotbollsforum fylls av mer eller mindre meningsfulla diskussioner, påtagligt ofta glider ämnet iväg från just fotboll. Det finns helt enkelt inte lika mycket att orda om och inte lika intressanta saker att reagera på.
Således är manegen krattad när den dyker upp. Fotbollsgalan, den beryktade.

Av nån anledning är det extremt få som erkänner på förhand att de nog kommer titta på den, ändå vet alla i efterhand precis vad som hänt. Märkligt samband det där. Men det är kanske törsten efter attt något skall hända? För plötsligt får varenda utsvulten forumist och journalist chansen att reagera på vad som utspelas på denna firmafest. Och oj vad folk rasar mot allt och inget.

Man skulle kunna analysera länge vad folk rasar över och varför, och vad som egentligen är värt att rasa över. Förmodligen skulle man komma fram till att det rasas över samma saker varje år, eftersom TV4 producerar en gala efter deras galamall 1A varje år. Oförargliga artister som sjunger playback, halvtaskiga komiker som knappt lockar till skratt. Dogge och Tomten på turné. Om detta kan man skriva mycket, men mycket är redan skrivet så det finns ingen större anledning att fortsätta lägga ut texten i onödan.

Dock vill vi på Grogg givetvis dela ut ett hederspris vi också, årets Grogg kallar vi det helt enkelt för. Och det är ju inget tviveln om vem som är tidernas mest värdiga vinnare.
Alla vet vi ju att man blir snyggare och mer attraktiv ju mer man groggar och alla vet vi vem som var attraktivast redan innan fotbollsgalan började. Välförtjänt som få med andra ord, så mottag denna lilla hyllning Bengan. Gratulerar till utmärkelsen, årets Grogg, det är välförtjänt i ordets rätta bemärkelse. Grogg on!

Inga kommentarer: