2007-11-05

Ta en glass

Jag brukar älska silly season. En sorts lyckopillersinköp för andras pengar. I år är entusiasmen som bortblåst. Lyckopillren kanske inte behövs i samma utstäckning? Jag har vunnit SM-guld 11 gånger. Glädjen varar inte så länge som man kanske tror. Dagen efter är oftast bättre än själva gulddagen. Då är det 100% kvalitetsmys som gäller. Den enda känslan jag har kvar nu är väl snarare en ickekänsla. Den frånvarande känslan av frustration och saknad. Som de gånger man är så skitnödig med långt till toan, att man lovar sig själv att verkligen avnjuta alla de tillfällen då man inte är det. Så är det nu, för man får verkligen påminna sig om att vi vann och att inga andra gjorde det. Är det därför silly season känns så grå, kall och trist? Förmodligen.

Det låter drygt, det känns drygt. Men sett till vilka namn som verkar finnas på marknaden, så är en ny målis det enda som känns intressant. Shaban är drömmen, Hugosson det realistiska och Erik Dahlin den asbilliga chansningen. Så länge det blir en stabil allsvensk målvakt, blir jag dock nöjd.

Niclas Carlsson har redan stämplat in på Kamratgården. Vem är han och vad fan gör han här? Bra fråga. En gnagarback med humor sägs det. Men det besvarar inte frågan vad han gör här. I dessa fall, får man helt enkelt göra ett aktivt val att antingen lita på Håkan Mild eller inte göra det. Vad gäller backar har St. Sportchef dock ett rätt bra track record, så det får väl gå för den här gången Niclas. Välkommen förresten!

En djupledslöpande forward står på mångas önskelistor. Man skulle kunna göra en lista med det högsta förväntade priset först:

1. Ailton Almeida. Får mkt kritik i Danmark, men vi vet ju alla vad han kan. En komplett anfallare.
2. Paulinho den andre. Häckens sommarbrasse har gjort stor succé. Min magkänsla säger mig att han mycket väl kan ha en klausul som inbegriper en reservation mot att Häcken inte går upp i allsvenskan, vilket dom inte gjorde. Varför skulle han annars skriva på ett flerårigt kontrakt med fucking Häcken?
3. Matteus/Bärkroth/Robin Söder (om han kommer hit). Gratis alt. näst intill gratis.


Oremo är årets Toivonen. Hans kvalitet står inte i proportion till hans pris varpå jag inte är intresserad. Allbäck då? Tja, det vore roligt att förnedra Öis på det sättet. Men han går nog hellre till ellos för halva lönen än stämplar in på KG för dubbelt upp. Det har han dessutom råd med.

IFK Göteborg har nått framgång genom att satsa på egenuppfostrade talanger i stor utsträckning. Skall vi helt plötsligt lämna den filosofin bara för att vi vann? Jag tycker inte det. Köp en glass Håkan, ha is i magen och köp inte för köpandets skull.

Inga kommentarer: