2008-07-17

Supporterbojkotten - succén fortsätter

Det är ganska glest på bortaläktarna nu när framförallt Stockholmslagen (men även andra) bojkottar bortaresorna i syfte att påverka SEF och SvFF att ändra den nya debiteringen som görs av bortalagen för bevakningen av deras fans.

Nu börjar vi få facit. Det har varit ovanligt lugnt på gator, torg och utanför arenorna ute i landet. Antalet fall av misshandel, skadegörelse och fylla i samband med att ett storstadslag gästar städerna ute i landet är lägre än på många år. Om syftet med den nya debiteringen av bortalagen varit att få ned våld, skadegörelse och fylla i samband med match så har den varit en formidabel succé, tack vare supporterbojkotten. En man jag känner i Gävle sade att så länge bojkotten fortsätter tänker han knalla till Strömvallen även när de gästas av dessa lag. Det har han inte gjort tidigare eftersom det varit alldeles för mycket stök runt matcherna. Samtidigt har rubrikerna om supporterbråk och ”-Här dör fotbollen” varit i stort sett obefintliga.

Jag undrar om inte fotbollens makthavare sneglar en hel del på detta när debiteringen skall utvärderas, vilket då får till följd att supporterbojkotten har motverkat sitt syfte. Själv saknade jag inte alls Avenyn som krigszon när ett visst lag var i Göteborg i våras. Då var det underbart med supporterbojkott.

1 kommentar:

Yeahns sa...

En mycket bra och tänkvärd poäng!
Dock så ser jag gärna att några råttor kommer på besök för att på så sätt kunna förbättra intensiteten och stämningen på matchen - och att ha några att kämpa mot på läktaren. Men allt ståhej utanför arenan är helt klart ett minus ja..

Ha det!
// Yeahns