2005-07-13

MP, ta en glass till!

Silly Season är intressant. Sportchefer och klubbdirektörer försöker trumfa över varandra i jakten på nyförvärv. Så upphaussat som möjligt skall det vara, annars får man fans och media efter sig. Senaste modet är att ta hem hemvändande proffs. Lyckade hemvändare som Alexandersson och Daniel Andersson får nu svenska bänkvärmare i utlandet att framstå som spektakulära superförvärv. I det läget verkar Kamratgården ha tagit semesterstängt. När Hasse Borg, Super-Bosse, Stefan Andreasson och de andra byter papper i faxmaskinen glider MP ut på planen i sandaler och tar en glass.

Jag tycker det är iskallt. Spelarna i truppen tar i lite extra för signalerna är att klubben tror på truppen. Ingen från ledningshåll uttalar sig om att "vi måste ha en toppspelare för att hänga med". Det ger extra glöd åt framförallt de unga spelarna. Bröderna Berg känner att klubben har gott hopp om dem. Ozcar, Adam, Kalle och Bjärsmyr är redan i startelvan. Att då ta hem någon förvirrad brasse eller toksatsa på en hemvändare blir fel.

Däremot tycker jag Blåvitt kan börja snacka lite mer. Tjata om den anmärkningsvärt låga medelåldern i backlinjen, framhåll att många i truppen nu kommer från U-satsningen. När Djurgården och MFF värvar från 10 länder och hemvändare i nedförsbacke så öser Blåvitt på med unga spelare från U-truppen. Snacka gärna om att det är den unika, långsiktiga och konsekventa satsningen på Änglagården som nu ger frukt. Att börja ge sig in i mediakriget med snack om olika utlandsproffs, exotiska brassar och annat känns inte fräscht. Däremot är det inte längre någon som skriver om"talangfabriker" och "plantskolor" . Där finns en intressant nisch att slå sig igenom mediabruset. Blåvitt har nu chansen att bli nämnda som klubben som tar fram de blivande svenska landslagsmännen. Ta den!

Ett guld i höst när vi är utdömda i pressen efter att bara tagit hem Ulander samt släppt lös våra ungdomar skulle vara det bästa guld jag upplevt.

Men MP, innan du ringer Olof Lundh och tipsar om våra talanger, kliv ur sandalerna, känn gräset mellan tårna och ta en glass till!

Inga kommentarer: