2005-07-05

Nirvana

Det är mycket tjöt om ellos nu i dagarna. Det skrivs i media om succétrion Svensson, Svensson och Svensson. Om man glömmer en av dom, så känns ju faktiskt inte värvningarna av Håkan och Mattias Svensson så där jättesexiga. Två stycken 30+ gubbar med karriärens höjdpunkt bakom sig samt med mer eller mindre misslyckade sejourer i deras tidigare klubbar. Ändå beskrivs dom som "supernyförvärv" av röster-i-radio, TV. Egentligen bör dom mest liknas vid Dave Grohl och Krist Novoselic. Två medelmåttor som utan att bidra allt för mycket, ändå dras med i hypevågen och blir "superstjärnor", tack vare den tredje medlemmens egenskaper.

Ellos är i dagsläget en Ferrari, en Merca och 9 epatraktorer. Blåvitt är den senaste Volvon rakt igenom och det kommer märkas i tabellen i oktober.

//Bruce.

9 kommentarer:

[cmh] sa...

Dave Grohl får spela i mitt lag alla dagar i veckan. Nirvana, Foo Fighters, Queens of the Stoneage, Probot... Någonting måste han ju ha gjort rätt.

Bruce Banner sa...

Visst, men bortsett från det ganska bleka Foo Fighters, står det väl ganska klart att den Dave är en komplementsspelare, en bra sådan men ändock. Inga lag kan ju spela med 11 Kurt Cobain, så komplementen behövs. Jag menar bara att man skall kalla saker för vad dom är.

Anonym sa...

Lelle pöjk - Dave Grohl är ingen medelmåtta/komplement. Krist var det definitivt och kanske slösade Dave bort sin talang bakom trumsetet Nirvana men i Foo Fighters och alla sidoprojekt/inhopp han gjort har han bevisat gång på gång att han har det där lilla extra.

Bruce Banner sa...

Store mage:

Visst, Dave Grohl håller absolut som spetskompetens i ett litet sämre lag och funkar dessutom utmärkt som innhoppare i de lite större. Men svara på frågan. Hade Foo Fighters varit så etablerade dom är nu och hade han verkligen fått göra alla dom där innhoppen om det inte vore för Nirvana? Om det inte vore för Kurtan.

Dave är brå, han är en komplementspelare. En brå komplementspelare. Och det är inget fel med det.

Anonym sa...

"om det inte vore för kurtan"

Hade Seattle hamnat på rock-kartan utan Mr.Cobain? Kanske, kanske inte.

Hade Dave musicerat utan Kurt? Med största sannolikhet.

Hade Dave varit lika framgångsrik utan Nirvana/Grungevågen? Vågar jag inte spekulera i. Dock är han såpass talangfull att han säkert lirat i nåt grungeband även om inte Kurt existerat.

Tror band som Mother Love Bone, Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden med flera ändå hade nått ut i den amerikanska etern och senare även slagit internationellt.

Bara spekulationer. Slutligen: Nirvana var ett illa valt exempel. Men det är ju vad jag tycker.

Anonym sa...

Vad som är värt att sägas i samband med detta är dock att man aldrig skall underskatta de övriga bandmedlemmarnas inverkan på hur bandets musik låter. Finns mycket som spelar in på hur frontmannen/låtskrivaren lyckas uttrycka sin musik - kanske främst de övriga i bandet men även producenten (Butch Vig på Nevermind är ju ingen dussinproducent) även Andy Wallace (som mixade Nevermind är ju inte heller han direkt okänd) bör nämnas när vi snackar Nirvana.

Kommer dock bort från ämnet - Anders, Mattias och Håkan Svensson. Håller med om att det är Anders som är de självklara stjärnvärvningen.

Själv hade jag nog kunnat tänka mig alla tre i Blåvitt - och det är nog där skon klämmer.

För även Mattias har nog kontaktats av en hel del allsvenska klubbdirektörer han med. En stor, stark och nickskicklig forward är väl inte fel att ha i straffområdet för Anders sikta på?

Håkan då? Han tillför väl rutin (precis som de andra tre Svensson men även en sån som Hasse Berggren) men kan inte vara mkt mer än en tillfällig lösning tills Wiland är tillbaka? En "hyfsad" andramålvakt är han iaf...

Så du har rätt i att det kanske inte är TRE fantastiska värvningar de gjort i Borås men det finns ju sämre spelare. Klart är väl ändå att de alla tre måste belasta IFEs lönekonto rätt rejält...

Bruce Banner sa...

Pjertan:

Tja, vad säger man. Vill du inte starta en egen blogg, kanske du borde joina Grogg. Kan du ödsla iväg så mycket blajtid på en allegori mellan Nirvana och IFE´s tre Svenssons, så är du klart läsvärd.

Anonym sa...

bruce>> skall man ta det som en komplimang? :-/

Bruce Banner sa...

Oh yeah!