2007-06-29

En god förlust

Det finns förluster och det finns förluster. I onsdags var en god förlust. Vi blev utspelade i första halvlek och ett tag funderade jag faktiskt på om mina Oddset-tips på 3-0, 3-1 och 2-1 skulle vara bortkastade pengar för det kändes som att det skulle sluta med fler mål i baken.

Att de blåvita gick ut och joggade i grupp på planen flera minuter innan domaren blåste igång andra halvlek var något jag inte sett tidigare och kanske var det ett första tecken på att de blåvita inte skulle ge upp så lätt. I andra halvlek kom moralen, kämpaglöden och spelet. Vår andra halvlek igår fick mig att repa rejält mod inför fortsättningen. Inställningen att inte vika ned sig och kämpa in i det sista trots underläge med tre mål på ett glödande Söderstadion var härlig att se. Speciellt som tränar-Tony floskelmässigt hävdar att de stängde till matchen i andra så var det beundransvärt bra spel från de blåvitas sida. Kul också att nyss 17 år fyllda Jacob Johansson fick spela en hel match, efter en darrig första halvlek var han riktigt bra i andra. Spelare under 21 på innermittfältet och som innerbackspar, vilken annan klubb kan skryta med det? Efter årets sjundeplats blir det här jävligt bra nästa år.

Sedan var Bajens sydafrikan rejält kul att titta på också i andra halvlek. De som klagar på Blåvitts scoutning och kallar den sämst i landet skall nog hålla klaffen. Sämre anfallare än denne ”Toni” har jag inte sett i Allsvenskan. Okunnig om Offside-regeln, långsam och oteknisk. Till och med Hammarbyarna runt om oss på läktaren skrattade gott åt honom och hans irrfärder på plan. Big Mama på sin tid var riktigt rörlig och spelintelligent i jämförelse.