Knappt har man öst lovord över SVTs vinterstudion så tappar de i skärpa och gör en ordinär "studiosnack med sport"-produktion. Lång analyser, kladd på A4-papper, Sega övergångar och som lök på laxen tar de in en charlatan som snackar om "varumärket Charlotte Kalla" och värdet på det. Som om inte det vore nog så sitter studioankaret där med en laptop i knät och svarar på mail i direktsändning. Det vill säga, precis samma tråkiga upplägg som konkurrenterna förstör sina fotbolls- och ishockeysändningar med.
Tappa inte ledningen nu SVT, håll i och kämpa även på sista spurtvarvet och leverera Sveriges bästa TV-produktion i form av Vinterstudion.
2008-01-13
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Satt och kollade på Vinterstudion med ditt senaste inlägg i åtanke och tyckte lite synd om dig.
Men jag tyckte faktiskt att varumärkesexperten hade ganska vettiga saker att säga. Han var lugn och saklig och tokhöjde henne inte till skyarna som ala andra har gjort. Men inslaget i sig hade man klarat sig utan.
Jag googlade lite på Siwerts favoritord. Svårt att inte hålla med honom om varumärkesexperterna. Några av de översta träffarna inkluderade.
* En länk till AIK:s officiella hemsida där de "besvarade" ett uttalande från självaste herr Niklas Olovzon, dvs samma varumärkesexpert som satt i vinterstudion igår.
Han hade tydligen kommit på den briljanta idén om att AIK borde vårda sitt klubbmärke och samla alla gnagare under en paroll, hans sloganidé var "Vi är AIK".Då skulle man kunna presentera kärnvärdena i form av ansikten som säger "Vi är aik".
AIK konstaterade på hemsidan att herr Olovzon, varumärkesexpert med betoning på idrottsklubbar, tydligen missat att just detta varit AIK:s slogan och titeln på deras kampsång sen åtminstone tidigt 70-tal.
* Sen var där Aftonbladet som hade en artikel om H&M när de lanserade sin första "gästdesigner", deras Stella McCartney-kollektion härom året.
-Exakt hur mycket de tjänar på det här är omöjligt att säga, säger Carl Eric Linn, varumärkesexpert.
Carl Eric konstaterar också att
-De tjänar nog mycket på att erbjuda något som är mer exklusivt, som bara kommer i en begränsad upplaga. Det här är inte vilken billig skit som helst. Samarbetet med McCartney stärker varumärket så att alla vet vilka H&M är.
* I en DI artikel från mars 2006 uttalar sig varumärkesexperten Tomas Conradi om Föreningssparbankens planer på att byta namn (till Swedbank).
Han konstaterar att de gör rätt, det är en naturlig utveckling och en trend i bankvärlden att byta till ett internationellt varumärke. Det underlättar kommunikationen menar han, och kan upplevas som tydligare.
Dvs om man förändra organisationen så att man kan visa att det faktiskt är något nytt, att man "är bättre på att erbjuda exempelvis ett internationellt koncept".
Så flaggar han till sist för att Swedbank är ett konstigt namn. Men manare ändå att kostnaden kan vara väl investerade pengar
"Om det innebär att man stärker kundrelationerna behöver det inte vara dyrt, även om kostnaderna kan se höga ut", är avslutningen på artikeln (och ett favoritcitat får jag tillägga)
* Till sist var där en expressen-artikel som behandlade en DN-undersökning om Ingvar Kamprads leverne och om han egentligen var så snål som det sägs, eller om det bara är en bild han vill visa upp.
I denna artikel förekom två varumärkesexperter Göran Garnberg och Bernt Hermele. De hade totalt motsatt uppfattning om huruvida den potentiella sanningen om Kamprads privatliv (man hade kommit fram till att han inte var så snål som myten säger utan lever ganska flärdfullt med lyxhus i schweiz, vingård i frankrike etc)
skulle påverka de anställda.
Så inte ens när de tycker något verkar varumärkesexperterna vara överrens med sig själva.
Sade någon charlatan?
Skicka en kommentar