2008-01-22

Svenska klubbars dödskyss

Det finns en svensk fotbollstidskrift som välförtjänt rönt mycket uppskattning. Gubbarna bakom denna tidskrift har även ett förlag som givit ut böcker om olika klubbar (förutom en riktigt usel barnbok) mm. Dessa böcker har alltid haft en sällsynt dålig timing. Ett som är säkert är att skrivs det en bok från detta förlag om din klubb, då är något negativt på gång och utvecklingen avstannar. Titlarna är i efterhand skön ironi också: ”Blåvit gryning” (det var visst månen som gick upp, natten sänkte sig snart igen), ”Brytningstid i Bajen – Från svänggäng till big business” (man lyckas inte skrapa ihop 5 mkr för att lösa Shaaban), ” Drömmen om Europa – Djurgården vill mer… ” (Djurgården gjorde verkligen avtryck i Europa). Svenska klubbledare måste darra av fasa om en företrädare från förlaget ringer och vill göra en bok om klubben. Själv hoppas jag härnäst på en bok om ”Elfsborg – från bonngäng till byggherrar”, ett ingående dokument om deras kommunala sponsring mot toppen.

Tidskriftens företrädare är ganska duktiga på att ha fel också. Det klagades på att klubbarna sköttes som ICA-butiker och när Blåvitt valde en ordförande som är expert på just att sköta ICA-butiker, då vinner vi SM-Guld. Blåvitts trupp sågades vid fotknölarna och sedan inleddes raskt en förlustfri svit som ledde till SM-Guld. Senast var en företrädare för tidskriften ute och sågade nya fotbollsarenan i Göteborg. Det tar jag som en garanti för att den blir en lukrativ succé för alla inblandade.

14 kommentarer:

feldgrau sa...

Tidningen och förlaget utan namn har redan släppt en bok om Elfsborg, nämligen "Utmanarna" som kom ut våren 2006. Visserligen vann de SM-guld därefter men förhoppningsvis får vi snart se effekten av bokutgivningen...

Anonym sa...

Vad är det för kommunala sponsring som fiskar efter?

Anonym sa...

Sveriges bästa blogg fortsätter att leverera. Fortsätt det fina jobbet!

/ Kempe

Anonym sa...

Har ni möjlighet att slänga upp en rss här?

Bruce Banner sa...

Anonym:
Har vi säkert. Vet bara inte vad det är eller hur man gör. Så någon annan i syskonskaran får ta tag i det där.

Anonym sa...

Göranssons kritik mot Blåvitt var matchen innan Örebro. Den som inte höll med honom i det läget var alkisar eller heroinister, Blåvitt var skitdåliga.

Juho Hemmola sa...

Tror du finns en rss på:
http://grogga.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

Anonym sa...

Hur gör man för att få ligga mera?

Bruce Banner sa...

knäböj:
Beror på om man är singel eller inte. Olika lösningar på samma problem.

Bruce Banner sa...

Beror för övrigt på om man är tjej eller kille.

Anonym sa...

Bruce:

Hade jag varit tjej så hade jag inte behövt ställa frågan. Då är hela världen öppen.

Bruce Banner sa...

knäböj:
Tror att det säkraste sättet att få ligga regelbundet är att gifta sig ofta. På bröllopsnatten skall det mycket till för att bli nekad.

Om du är i förhållande så bjuder jag på följande tips.

Skär centimetertjocka stavar av fetaost, panera i mjöl, ägg och slutligen sesamfrön och stek i rikligt med olivolja. Den rätten är lite av ett åkpass.

Annars får becka komma in med tips, hon är ju den enda tjejen här inne och sitter nog på fler svar.

Anonym sa...

Brucan:

Fetaost säger du? Ja, jag får väl testa. Tack för tipset!

Bruce Banner sa...

knäböj:
Glöm bara inte att meddela hur det gick.