2008-01-04

Lite silly

Vår hoppfisande superback Ragnar Sigurdsson har förlängt sitt nuvarande kontrakt med två år. Det innebär ett par rätt troliga saker. Dels har han förmodligen skrivit på sitt livs allra sista kontrakt med IFK Göteborg, dels stannar han sannolikt hela nästa år samt slutligen får vi en ännu gladare dvs bättre betald Ragnar i vår trupp under nästa säsong. "Det skall löna sig att vara bäst" är ett av Håkan Milds motton. Håkan som utanför fotbollen har en politisk dragning åt vänster, har liksom de flesta helt andra värderingar när det kommer till fotboll. Men det har Siwert redan så fint benat ut.

I övrigt sägs vi hugga på både Marcus Allbäck och Martin Ericsson. Visst är det fint när allsvenska klubbar utnyttjar luckor i det svenska skattesystemet för att locka spelare över sundet än tvärtom?

"Teddy var vårat förstaval". Yeah right. Visst håller han säkerligen fortfarande måttet, men en boråsisk 5-miljonerssatsning på Teddy Lucic är inget annat än ett tecken på desperation av goda anledningar. Det finns en svensk backkris. Det finns nästan inga tillgängliga bra backar på marknaden. Har man gott om pengar och inte behöver bry sig om andrahandsvärde och dylik skit. Ja då kan man värva Teddy från Häcken och hoppas på det bästa samt att han håller i två år till. Sedan står man där igen, med 5 bra forwards och högst en hyfsad mittback.

Bajen har fortfarande inte fått ihop flis till Rami Shabaan. 5 miljoner för en landslagsmålvakt verkar svårt nog. Hur har dom tänkt lösa TVÅ MILJARDER för sin arenasvulst? Vad gäller det senare, så hoppas jag lite på att dom lyckas det vill säga att få ekonomi i projektet. Då kan vi nämligen lägga ett seriöst bud på Ullevi. Alltså det stora Ullevi. Där finns det verkligen externa intäkter att hämta in för en kommerciell fotbollsklubb. Om man är lagd åt det hållet det vill säga.

2007 var året för klubbkänslans comeback. Därför känns det på ytan logiskt att Oremo väljer att stanna i Gefle. Under ytan vore det dock ett rätt fett karriärmässigt felskär att sticka till HIF eller Dif nu i vinter. Oremo vill nog utomlands så fort som möjligt, något som aldrig hade hänt om han bytt inom allsvenskan i år. Nu drar han i stället till sommaren.

Slutligen. Med tanke på hur hårt GP lobbat och fortfarande lobbar för FC Gothias födsel, krävs det inte direkt en skoföretagsentreprenör för att fatta vilket lag dom kommer heja på när det blir verklighet.

1 kommentar:

Siwert Band sa...

Lysande Bruce! Tror du har rätt om Oremo, är det utomlands han helst vill så är det bäst att han stannr i Gefle.