2008-01-08

Systembolaget, skärp er!

Systembolaget har en ganska hög svansföring för deras arbete med att hålla alkoholkonsumtionen nere. Hade inte Systembolaget funnits hade alkoholkonsumtionen varit ännu högre än vad den redan är om man skall tro propagandan.

Döm om min förvåning när jag skulle handla ur deras alkoholfria sortiment innan jul. Två sorters alkoholfria öl var allt Systembolaget hemmavid normalt sett lagerförde. Efter att en månad tidigare ha varit i Tyskland och sett det utmärkta och breda sortiment en vanlig livsmedelsbutik hade där av alkoholfria öl och viner så måste jag säga att Systembolaget verkligen har misslyckats med sitt alkoholfria sortiment. Om de nu skall vara ett viktigt instrument i kampen mot alkoholkonsumtionen så måste ett bra sortiment av alkoholfria öl och viner vara en förutsättning. De har ett riktigt hyfsat mousserande vin, ett halvhyfsat rött men ölsorterna är riktigt smaklösa och övriga viner direkt usla. I Tyskland finns riktigt goda alkoholfria öl av olika karaktär och smak. Alltifrån Weissbier till Ale.

Om man av olika anledningar vill hålla sig alkoholfri men ändå dricka öl och vin så är inte Systembolaget någon större hjälp. Till min förvåning hade min lokala livsmedelsbutik lika många sorter alkoholfri öl som bolaget.

Nej, skall Systembolaget sitta kvar på sina höga hästar så bör de göra en studieresa söderut illa kvickt och leta rätt på de goda alkoholfria ölsorter som finns lättillgängligt i Tyskland. Det borde få kosta i minskad försäljning att låta de alkoholfria sorterna inkräkta på alkoholsortimentet i hyllorna. I alla fall om bolaget fortfarande skall anse sig vara viktiga i kampen mot alkoholmissbruket. Skapa goda alkoholfria alternativ nu, Fru Steen!

1 kommentar:

Bruce Banner sa...

Bryr mig inte så mycket om det alkoholfria sortimentet. Men bolaget får gärna sluta hyckla så jävligt i stället.

Sup, så tjänar staten in sköna momspengar!

Din röksolidaritetstext är en av dina bästa. Du har till och med rätt. Nu när allt fler slutar röka och börjar snusa i stället. Jublar staten? Nej, dom chockhöjer i stället skatten på snus....