2007-12-21

Ett chockbesked!

TV4 skall sända ännu fler Allsvenska matcher. Med stigande förtvivlan läste jag rapporterna om det. Jag tycker om det mer nedskalade konceptet man får sig till livs på PPV. Minimalt med dösnack före match, i paus och efter match. Kort analys innan matchstart, dagens profil och sedan sätter matchen igång. I paus två korta intervjuer, kort analys och sedan tysta bilder på innerplan. Då kan man även själv i paus passa på att hämta fler öl ur källaren, röra till lite mer grönsaksdipp, röka en cigarett (om man är modig, generös och solidarisk nog att röka) och mellansnacka lite själva. Efter matchen blir det lite sköna repriser, korta analyser, korta intervjuer och i bakgrunden ser man arenan tömmas på folk innan programledrana efter tio minuter rundar av hela sändningen. Själv sitter man och efteranalyserar med brorsan. Närmare en stadionkänsla än så kommer man inte framför TVn. På PPV slipper man en massa tomt dösnack om sådant man redan hört förut till leda. Kommentatorerna är fortfarande ganska okända och inte uppfyllda av sin egen förträfflighet.

TV4 och Viasat skall alltid envisas med evighetslånga kvasianalyser med Bosse Pettersonar och Hedmanar som skall rita och snacka press, överbelastning och gnälla på Allsvenskans usla nivå. Dessemellan skall en mängd reklamavbrott förstöra en stor del av den stämning som trots allt byggts upp. TV4 har dessutom en förkärlek för idiotiskt flams och trams som skulle buats ut redan på roliga timmen i mellanstadiet. I stort sett alla deras försök att ”ta nya grepp” har varit rena katastrofer. Målintervjuer, tränarintervjuer under match och annat. Jag vill inte höra en intervju med en nervös tränare när ÖSK trycker på för kvittering och jag vill definitivt inte höra den fåfänge, gubbsjuke reporterns personliga tankar på skånska när Alex lägger upp bollen för att slå en hörna.

Det är med skräck man hör den tilltänkte programledaren:
”-Vi vill bjuda tittarna på ett långt försnack och eftersnack”. Varje match skall ta tre timmars programtid i anspråk. Det kommer att bli olidligt i år. Det var i sanning ett chockbesked så här i juletid.

Inga kommentarer: