2007-12-04

Konstnumrens förbannelse

I och med Vasquez flytt till Zürich så har ytterligare en av det fåtal spelare som gjort konstnummer utöver det vanliga i Blåvit tröja de senaste åren försvunnit efter en bra vårsäsong och ett mystiskt försvinnande under höstsäsongen. Det är precis som att om man gör något artisteri utöver det vanliga i blåvit tröja så dras rullgardinen ned och karriären i Blåvitt lider mot ett snöpligt slut.

För fyra år sedan charmades vi av Hasse Blomqvists konster mot MFF och Öster. TV-kanalerna avlöste varandra med reportage om ”Hasse-finten” och vi jublade alla över att äntligen ha fått en riktig crowd pleaser igen i Blåvitt. Sedan hände något, på sommaren försvann Hasse mystiskt och på hösten gick han till GAIS för en spottstyver i tysthet.

I våras gjorde Vasquez sitt konstmål efter några riktigt stabila matcher på innermittfältet. TV-kanalerna stod i kö och reportagen var många. I somras försvann han mystiskt ur matchtrupperna, det ryktades om en skada men det kommer att spekuleras länge i populära bloggar om den verkliga anledningen till hans försvinnande. Igår gick han till Zürich för en spottstyver. Det finns ett mönster, nämligen konstnumrens förbannelse i Blåvitt!

Med tanke på de konstiga erfarenheterna Blåvitt har av spelare med förmåga till artisteri så framstår värvningen av Nicklas Carlsson som ännu mera logisk. Vi får hoppas att ingen i dagens trupp gör sig skyldig till artistiska konstnummer på våren så att de försvinner mystiskt på sommaren och slumpas iväg för nästan inga pengar alls på hösten.

Till Vasquez kan jag bara säga – lycka till!! Att lyckas komma till FC Zürich utan övergångssumma efter den haussade vårsäsongen tyder på en listig agent. Schweiz och Zürich tror jag är en riktigt trevlig stad att bo i och Zürich verkar vara en lagom nivå som första utlandsklubb.

Inga kommentarer: