2007-12-05

Onsdagstankar

Det ryktas om att Ailton och Ericsson är ”högintressanta”. Två mycket bra spelare, men två bänknötare i danska ligan känns ändå inte så där görhett. Danska ligan är inte mycket bättre än Allsvenskan och att då de svenska mästarna skall värva från en dansk bänk känns la sådär. Däremot har de rätt ålder och börjar bli lite för gamla och bekväma för att ta första bästa bud från utlandet. Men Ailton får fan i mig låta bli konstnumren för då går det illa på hösten. Siwert säger: Köp!

Musik på franska är bara så vackert. Till och med skvalmusik som Kate Ryans blir ljuv musik på det franska språket. Nu har hon tydligen sjungit in en version av 80-talshiten ”Voyage, voyage” också. En chanson jag gillade på 80-talet.

I Solna har en politisk strid blossat upp om den nya nationalarenan. Oväntat står (s) i ena ringhörnan och vill spara på skattebetalarnas pengar. I den andra står (m) och vill vara riskpartner i arenabolaget och riskera skattebetalarnas pengar. Det brukar vara tvärtom. (s) säger att: ”- Om nu projektet är så riskfritt och garanterat god avkastning, varför vill de privata investerarna ha in kommunen som risktagande partner?” Låter som en bra poäng…

Dags för skidskytte igen i helgen. Dags för C-J Bergman att ta sig i kragen och få fart på benen och skyttet. Ferry har startat klart godkänt men jag är lite besviken på Helena Jonsson. Hon som alltid skjutit som ett maskingevär har börjat bomma. Med tanke på hur långsamt hon åker så behöver hon ett bra skytte.

Blåvitt har börjat träna igen. Gäsp, blir det inget Royal League så kan ni väl väcka mig igen i mars. Jag tycker illa om dem som tycker illa om Royal League. RL lyste upp vintermörkret. Synd bara att gnälliga journalister som inte äger ett par långkalsonger skulle lyckas med sin förtalskampanj. De borde gnälla som fan på CL och UEFA-cupen också som spelas under samma tid.

HIFs insatser i UEFA-cupen är imponerande. Galatasaray slår man inte i en handvändning. HIF hade högst högstanivå i Allsvenskan men deras lägstanivå var i nivå med ort 15 i Kirunavaara.

På besök i huvudstaden gick jag förbi Järnkaminernas souvenirstånd. De spelade ”Girls just want to have fun” på CD.

Volvo bjöd så dåligt för att sponsra IFK med motiveringen att målgruppen är fel. Det har rört upp känslorna, ”- Volvo måste för fan fatta att det är en Svensson-bil de gör” var andemeningen hos många. Det är bara i Göteborg som Volvo är en Svensson-bil, överallt annars är det en dyr lyxbil så jag tror Volvo har helt rätt i sin analys. Ibland inser man vilken liten bubbla vi alla lever i.

Ännu inte ett löpsteg sedan korpfotbollen lade av i oktober. De du Bruce!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt om gnälliga journalister. inte fan har nån klagat på att Uefa o CL pågår nu, i december.

Den som orkar kunde kanske leta upp lite artiklar om RL, och byta ut ordet "RL" mot "CL", och tvärtom... kan nog bli intressant.

Bruce Banner sa...

Var väl längesedan Volvo var en svenssonbil i den ursprungliga bemärkelsen.

Men jag fattar fortrarande inte vem i helvete det är som är så dum att de köper en Volvo, när de har råd med en Merca.