2007-12-13

Medieskugga

Tre landslagsuttagningar samt två som tackade nej av olika anledningar. Jämför Blåvitt idag mot för ett år sedan. Varför jobba långsiktigt när man kan nå framgång så snabbt. Det verkar ju räcka att sparka tränarna och köpa in en snubbe från engelska andraligan för svinmycket pengar. Konstigt att inte fler tänkt på detta.

Stuart Baxter avgick, Fredin höll låg profil. I alla fall fram tills han återvaldes några dagar senare. Då tog han plötsligt tillfället i akt att "ge igen" flera gånger om...Det värsta är att man inte ens blir förvånad. Av någon anledning verkar det finnas en stark tradition av maktgalna småpåvepampar inom den skånska fotbollen. Det är ju lika dant i MFF och Bois.

Sveriges bäst betalde översittare Ekwall efterlyser listor på usla svenska filmer. Här kommer en:

1. Valfri Wallander
2. Valfri Beck
3. Valfri Wallander
4. Valfri Beck
5. Valfri Walander

Wallanderserien borde gå till historien som det mest innovativa sättet att håna en nyss avliden skådespelare. Den underbara Johanna Sällström. Att sända sådan skit är onödigt, ovärdigt och tammefan rent av obscent.

Sveriges bäst betalde översättare Lundh hävdar att managerrollen är "framtiden" i samband med att Hammarby anställt en sportchef med just den titeln. Själva titeln manager har vi väl inte haft förut i svensk fotboll, men väl arbetsbeskrivningen enligt brittisk modell. Jonevret var väl huvudcoach/sportchef och i Gefle är Per Olsson sportchef/huvudtränare. Fan vet om det är framtiden dock. Liknar mest den gamla titeln "lagledare" som tog ut laget och skötte det administrativa, fast lät andra sköta den dagliga träningen. Jag tror att framtidens ledarskap snarare blir en specialisering av olika tränarsysslor. Målvaktstränare, individuella tränare och fystränare har vi redan idag. I framtiden kanske vi får "offensivcoacher" och "defensivcoacher"? Spekulationer givetvis, men det känns mer som framtiden än en sketen lagledare i alla fall.

Antingen har St Håkan en sillys season-plan som få känner till som kommer räta ut alla frågetecken, eller så är jag dum i huvudet. Det ena behöver dock inte utesluta det andra...

Om nu Ekwall förstår sig på film, som han säger sig göra. Hur i hela hisingens namn kunde han då tycka att Gangster verkade sevärd? Hade han redan sett alla andra filmer i hela världen genom alla tider? Jag har inte sett skiten, men jag har inte sett Bang Bang Orangutang eller Göta Kanal 2 heller. Någon som tycker att jag borde?

Ekwall sa iofs inte att han "kunde" film. Bara att han kunder film bättre än musik. Vilket får mig att misstänka att Abolute Crazy Frog snurrar sig varm hemma i den ekwallska CD-spelaren.

Om storbrorsan heter En. Vad är oddsen på att lillbrorsan Robert Perlskog inte var ett planerat barn?

Ponera en småfuktig onsdagskväll i februari. Vad föredrar ni. Royal Leaguefotboll eller ingen fotboll? Största besvikelsen med att det inte blir RL i år, är att klubbarna inte valde att köra ändå, utan TV-avtal. "Det är kallt" "planerna är inte i toppskick". Barn till curlingföräldrar säger jag. Med den attityden hade antagligen Premier League lagts ner 1902.

Mycket TV4-hat just nu. Men med Idol, bonnjävel söker fru samt fan och hans moster så har TV4 ockuperat mitt liv tack vare att jag har två kvinnliga sambos och jobbar på en kvinnodominerad arbetsplats.

Men för all del. Ni andra berörda. Dra åt helvete ni också!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, vad många stavfel. Dags att gå och lägga dig Bruce.

Ska bli Bruce.

Anonym sa...

hahaha, du är fan knäpp hehe jag jobbar oxå med folk som slaviskt följer idol och bonde söker etc etc och allt ska det berättas om. Men vem är jag att kasta sten i glashus, då den bästa serien som går just nu är Brothers and sisters med bla Ally Mcbeal

Men nu ser jag fram emot söndagen, Liverpool-ManUnited och sen Chelsea Arsenal ovanpå det, Whoopsi "sunkstället" är det som gäller såklart. Titta in vet jag!

Anonym sa...

"Två kvinnliga sambos"? Nu blev jag nyfiken. Ligger du med båda? Samtidigt?