2007-12-12

Onsdagstankar 2

Inget Royal League. Jaha, då finns inte mycket av intresse i den blåvita fotbollsvärlden förrän Allsvenskan sätter igång. Det är tur att den sätter igång rekordtidigt nästa år i alla fall. Ni vet mina åsikter om Royal League. Ni som är motståndare till Royal League bör i konsekvensens namn även vara motståndare till UEFA-cupen och Champions League också. Spela mitt i kalla vintern och störa försäsongsträningen med cupmatcher? Usch och fy!

Det var skidskyttestafett i helgen. Snacka om att det är lätt att bli syndabock i den sporten. Tommy Salo kan slänga sig i väggen för i ingen sport är utpekandet av en syndabock i ett lag tydligare än när någon bommar sex skott i samma skytte i en stafett.

Är det inte dags för ICAs samarbetspartner, Blåvitt, att lite högtravande från lagom höga hästar säga att man ser allvarligt på moralen och etiken hos samarbetspartnern och att man kanske får omvärdera samarbetet om mer framkommer än att det är enskilda befattningshavare som felat? Nej, det var elakt, jag skall inte putta på ICA, de höll stilen under krisen. Hade det varit Continental så…

I DN debatteras det om elitsatsning och toppning skall ske redan vid 10 års ålder eller inte. En av toppningens främsta förespråkare var justitieminister i förra regeringen, då motarbetade han att särskilt begåvade i skolan skulle kunna få gå i särskilda elitskolor. Nu säger han om toppning i fotboll att: ”- De här barnen som är extra intresserade måste få satsa mer”. Som sagt, inom idrotten slänger vi lätt våra värderingar åt sidan.

De ringde igen från bokförlaget och ville sälja den där boken. Min mobiltelefon som varit fredad mark, nu ringde de till och med två gånger till den som första säljande företag. Funderade innan på att köpa guldboken, men inte nu längre. Dessutom har vi en liten bokhylla så jag lär inte få plats med guldböckerna från åren som kommer.

Det är inte lika nervkittlande att vara mästare som att jaga guldet. Mitt blåvita intresse har drabbats av ett antiklimax. Nu är vi mästare, vad kan vi bli mer liksom? Jag är nog en motgångssupporter ändå. I nöden prövas vännen och nu när nöden är över springer alla och mästrar till höger och vänster. Att vara en i en massa av självgoda besserwissers i medvind är inte lika kul som att stå rak i storm.

2 kommentarer:

Kent Brockman sa...

Du tror att vi med värme kommer att kunna se tillbaka på ångestens höst 2002 i framtiden?

Du har rätt i en del om att det känns som ett antiklimax efter guldet. Kan vara att urladdningen i matchen innan mot AIK borta tog toppen av glädjen vid den sista matchen?

[cmh] sa...

Nu är Siwert ute på skum mark. Det sista stycket känns smått gaisistisk.