2007-07-02

Prova utländska domare

Efter dagens insats av mannen i svart med en missad utvisning och VM i ostskivning så kommer säkert domarinsatsen att stötas och blötas av supportrar och media. Dagens insats och flera andra mindre lyckade domarinsatser av svenska domare på senare tid gör att standarden på våra domare ifrågasätts. Som vanligt försvarar domarbasen våra svenska domare och hänvisar till deras internationella meriter, där väl Erik Fredriksson är den mest meriterade (som var helt ute och cyklade i VM-90). Fråga för övrigt en argentinare eller en nigerian vad de tycker om domarbasen Bosse Karlssons insats i VM-94 så får ni en inte helt positiv syn på svensk domarstandard.

Nåväl, debatten gick likadant inom svensk elitserieishockey och då beslöt man att bjuda in utländska domare att döma. Då fick man en riktig internationell jämförelse och en måttstock. Domarna lärde sig mycket, spelarna kunde inte gnälla och standarden blev bättre. Varför inte bjuda in utländska domare till Allsvenskan under sommaren när de flesta utländska ligor ligger nere och låta dem döma några omgångar? Det är värt ett försök.

Jag hoppas min broder Bruce snart gör den statistiksammanställning över Allsvenskans råskinn han funderar på att göra. Den kommer inte att peka ut de man tror och kan bli ett litet giftpiller i debatten. Go Bruce!

3 kommentarer:

Bruce Banner sa...

Fattar du hur jävla mycket jobb det innebär?

Kent Brockman sa...

Vet inte vilken situation som du avsåg med missad utvisning, tyckte mig se två. Föutom målvaktsutvisningen så skulle Toivonen fått en andra gul ostkiva när han slängde in en andra boll på plan när spelet hade satts igång när han inte fick med sig ett inkast.

Anonym sa...

Domarstandarden är nog en stark orsak till varför allsvenskan håller en pinsamt låg internationell klass.