2007-07-01

Lika inför pennans och pöbelns lag?

En allsvensk fotbollsspelare har i helgen gripits misstänkt för att slå sin fru. Återigen är alltså en fotbollsspelare anhållen för ett brott som kan ge fängelse. Jag undrar om motståndarklackarna unisont sjunger nidramsor med fängelsetema till denne spelare och vecklar ut stora banderoller som häcklar den misstänkte. Kommer i så fall även herrar Simon Bank, Mats Olsson m fl förtjust skratta och le på pressläktaren och skriva i sina krönikor hur fyndiga motståndarklackarna var som häcklade den misstänkte. Dvs precis så som hände med den nu frikände Stefan Selakovic.

Eller kommer krönikörerna att uppbragt anklaga klackarna för smaklöshet som de gjorde de få gånger när de hustrumisshandlande Joseph Elanga, Dulee Johnson och den rattfulle Patrik Gerrbrandt kommenterades av klackarna (samtliga dömda)?

I samtliga fall skyddades dessutom de misstänkta spelarnas identitet i början av de stora kvällstidningarna. Utom i ett fall, Selakovics.

2 kommentarer:

Bruce Banner sa...

Skattehärvan är ju "unik" i Sverige. Våldtäktsmän och kvinnomisshandlare anses i stället vara vardagsmat i idrottssverige enligt sportjournalisterna.

Anonym sa...

Sjukt sjukt sjukt... och till viss del förnedrande.