2007-07-22

Semestertankar

Siggi Jonsson anses vara en frisk fläkt i Allsvenskan. Vad har han gjort då? Jo uttalat sig väldigt likt Arne Erlandsen om disciplin, moral, hårt arbete och dricker öl med sina spelare. Man kan tror att Siggi hämtat hela sitt vokabulär och arbetssätt från Arne. Men Siggi är från Island och Arne från Norge. Är man islänning är man härligt kaxig, är man norrman är man bara tråkig.

Folk tjötar om riskkapitalbolaget. Min åsikt är klar, ett riskkapitalbolag är ett misslyckande eftersom man då måste dela med sig om man vinner vinst i transferlotteriet men kan vara en nödvändighet för att få in lite rutinerade toppspelare för en fattig klubb. Å andra sidan är folk konstiga som inte tycker att de som investerar i ett riskkapitalbolag skall få gå med vinst. Varför inte låna pengar att köpa spelare för? Fixa ett efterställt lån à la Helsingborg så syns det inte i balansräkningen och elitlicensen klarar sig. Med tanke på Blåvitts historik i transferlotteriet så skulle jag hellre låna ut pengar till Blåvitt med ränta än att hoppas på en försäljning av en spelare och finansiera ett riskkapitalbolag.

Andreas Johansson valde de låga skatterna i Danmark. Genast kommer den vanliga, tjatiga klagosången på de svenska skatterna som ”hindrar svensk fotbolls utveckling”. Underligt att inte den klagosången hörs när våra duktigaste läkare flyttar till Norge och Danmark. Att de låga skatterna i Danmark under tre år bara omfattar utlänningar bortser folk från när de ropar om svensk fotbolls framtid och vill ha det danska systemet.

Skattemålet har överklagats, vad tröttsamt med en vända till. Förhoppningsvis kan hovrätten diska av målet på en dag eller två så vi slipper Sveriges förenade sportjournalistkår sitta och gnälla på Avenyns krogar.

Måste avsluta med att hylla Janne Andersson, Allsvenskans överlägset bäste tränare i konkurrens med Nanne Bergstrand. Aftonbladet har haft en omröstning på nätet i flera dagar om vem som är bäste tränaren. Eftersom Janne A ständigt toppar omröstningen har de inte avslutat den än, de hoppas väl fortfarande att Haglund, Tony G eller Kessler skall vinna så att de kan skriva ett reportage om den unga, spännande tränaren som är framröstad som Allsvenskans bästa. Janne är bara bäst, han snackar inte en massa skit i media och försöker se spännande ut i kostym så honom vill de väl inte skriva om. 2009 vill jag se Janne A på Blåvitts tränarbänk, varför inte med Alex som assisterande?

3 kommentarer:

Frankie sa...

Supporterfonden lottar ut matchbiljetter!

Supporterfonden är en insamling av bidrag från alla med ett intresse för ett framgångsrikt IFK Göteborg. Vi organiserar tusentals IFK-supportar att med små ekonomiska bidrag gemensamt bilda en enorm pott som skänks till IFK Göteborg vid slutet av 2008. Det är dags att visa hur inga motgångar, hur brutala de än må kännas, kan splittra oss Blåvita från att i alla väder stå bakom Kamraterna.

Så vill du visa hur vi Blåvita står tillsammans och enas som stöd till vårt älskade Blåvitt? Vill du känna att du kan vara med och påverka IFK Göteborgs framtid? Kom med i vårt supporterupprop- lämna ditt bidrag till Supporterfonden!


www.supporterfonden.se

Anonym sa...

Ny tränare efter nästa säsong? Nej tack, jag ser helst att SteReO stannar mycket längre än så. Det är inte bara i spelartruppen det behövs kontinuitet.

Bra blogg!

/ Mymanforeverman

Siwert Band sa...

Jag skänker pengar till Blåvitt genom att trakassera släktingar med presenter från shopen.

Ja, jag vill ha ny tränare efter nästa säsong om vi kan få Janne A, inte annars. Kan vi få Sveriges bästa tränare skall vi ha honom. Skulle vi strunta i att köpa Tobias Hysén för att vi har Vasquez i truppen?