2007-05-13

Glöm aldrig Gefle

Ordspråket är snott från den stundtals mkt fina bajaren och handlar gissningsvis om att hur bra allt än ser ut, så kan man alltid förlora hemma mot Gefle.

Vi supportrar är ett säreget släkte ibland. Under försäsongen kan vi noja över usla resultat och kräva tränares avgång, vinner vi däremot med 3-0 mot Falkenberg i februari. Ja då "ser det för bra ut", då har vi "toppat formen för tidigt" och skulle "behövt en näsbränna". Så när slutsignalen på Behrn Arena gick, var man givetvis glad och lycklig. De olycksaliga molnen var skingrade och resterande, svävade vi på. Ändå någonstans långt bort i horisonten, fanns dock en antydan till lågtryck. Det såg för bra ut, vi upprepar aldrig en storseger, vi kommer förlora nästa. Då skiter man i att man förlorar nästa, det är bara ett krasst konstaterande. Nu hänger de svarta molnen över oss. Nu tittar vi tabell och oroar oss över att allt positivt som förra måndagen förde med sig, skall raseras på en fast situation. För så kan det bli, så glöm aldrig Gefle.

Hänt i veckan i övrigt.

-Andres syns plötsligt överallt. The boy from the hood har fått välförtjänt uppskattning för årets mål över hela världen. I Sverige krävs det sådana saker för att få uppmärksamhet om man är en egen produkt i ett storlag. Till skillnad från tex Ola Toivonen har han inte varit inblandad i några dragkamper under vinterhalvåret och då finns man inte riktigt på samma sätt i medias verklighetsuppfattning.

-Warzawapakten röstade fram Serbien till årets segrare av ESC. Är man bäst i öst, vinner man helt enkelt. Gamla oförätter verkar glömmas väldigt fort när det är dags att svenne banan att ringa in och rösta på schlagerfinalskvällen. Serbien var OK, men Ukraina! Hur fick dom ens en röst? Men att det finns många mongon i östeuropa uppvisas inte bara när det är ESC. Det räcker väl egentligen att ta en tripp till Solna centrum när AIK har förlorat för att få det bekräftat.

-Bajen vinner på en målvaktstavla på övertid...Precis som oss vinner dom över nykomlingar och förlorar mot gnaget (som är sjukt usla under denna våren). Skillnaden är väl att dom vinner på hemmaplan, vilket det fanimej är på tiden att vi också gör. Såvida vi inte har glömt Gefle.

5 kommentarer:

becka sa...

Dina ettiketter! Måste bara säga igen att jag avgudar dina labels. Gefle är sorgligt underskattade av storlagen, som lyckas bli stjälpta av dem gång på gång. Upp till bevis för Blåvitt ikväll!

Anonym sa...

Jag ringde och röstade! Har aldrig gjort det förut men plötsligt kändes Ukraina klockrent. Synd bara att resten av svenska folket inte förstod att man röstar på mongon i en tävling för mongon.

Bruce Banner sa...

becka:
Tack. Fattar inte riktigt vad dom är till för, så jag ser dom som små, små dikter.

becka sa...

Och se så bra det blev! Vilken eufori...Svarte-Maaaaaaarcus! Dessutom ringde de från ett jobb som alltid varit mitt drömställe, "Hej vill du börja jobba hos oss?" Precis när jag sagt upp mig från mitt nuvarande jobb..What a magic night:-)

Bruce Banner sa...

Fast anställning?

Feta vuxenpoäng...