2007-05-31

Juhos Kom-ihåg-lapp för helgen

Fredag
Följa sveriges enda rättegång som direktrapporteras i inte mindre än tre olika tidningars webbupplagor. Ingen av dem lär lyckas fånga alla de ord och tonlägen man är intresserad av, men jobbar man så är det ju vad man får hålla sig till. Likväl kommer jag och många andra IFK-fans sitta som klistrade.
Lite kul är det att få ytterligare några av sina fördomar om hur media fungerar bekräftade.
* Två gånger har tidningarna haussat upp ett vittne på förhand. Först var det när Ravelli skulle snacka. Trots att allt innan tydde på att han inget visste blev det ett väldigt halabaloo. In klev Ravelli och det visade sig att han inget visste. Rättegången kom inte en meter framåt, ändå var det han som fick rubrikerna. Men ja just det, Ravelli är ju känd.

Skulle tro att de flesta som följer bloggarna och rapporterna är intresserade av att få veta när det förekommer skilda uppgifter, för såna finns det ju lite här och var. Men någon klar uppspaltning av vem som sagt vad av Tage, Tore, Hilmersson i nyckelpunkterna är betydligt svårare att komma över. Istället handlar de "unika dokumenten" om att det är en gåva till Peter Ijeh som står i centrum. Åh fan!

* Det andra vittnet som har haussats upp är hr Halse som träder in i handlingen imorgon. Förhöret blir det tuffaste hittils spår man, men det känns väl tveksamt? Själv tror jag Bengt håller fast vid sin version från förundersökningen. Då spelar det ingen roll hur många gånger Lithner, Stetler, Samuelsson och de andra frågar, de kommer inte få några nya uppgifter. Man kommer inte veta mer efter Halses vittnesmål än idag och rubriksättarna kommer åter koka soppa på en spik.

Kul förresten att GP är där och direktrapporterar, det måste vara första gången de gör sånt när Blåvitt är inblandat?

Lördag
Lira fotboll med några polare på eftermiddagen.
Se på landskamp på kvällen. Viktig match. Alex får inte bli skadad, hoppas han inte spelar. Danskjävlar.

Vädret skall bli fint. Rosévinet som Bruce bjöd på var fantastiskt men en lördagkväll passar nog soppa bättre. Kanske läge att göra den finska sommarsoppan som vi tipsade om för två år sedan här på Grogg. Recept som följer:
Finsk Sommarsoppa

Man tager en djup tallrik som måste vara blommig, fyller den med hembränt o äter med sked.


Söndag
Sov ut. Vid bakfylla, gå på ren skadeglädje.
Dagens länktips: Öis klotterplank - Är Marcus Allbäck gud eller en svikare? Bör Öis supportrar satsa på våld för att få uppmärksamhet? Bör man leta upp fler sydamerikaner eller misslyckas med den egna truppen? Ämnena är många och desperationen är hög hos delar av supportrarna till Göteborgs superettaklubb nummer två.

4 kommentarer:

Bruce Banner sa...

Juho Hemmollat:
Liket lever!

Rosévin är fabulous.

Anonym sa...

Vittnena måste, till skillnad från de åtalade, tala sanning under ed. Därför sätter jag större tilltro till vittnenas utsagor än de åtalades.

Siwert Band sa...

Så otroligt rätt du skulle få Juho. Sluggermatchen pressen hoppats på uteblev helt. Underbart!

Anonym sa...

Det var la änna jag som bjöd på rosét? Men Bruce's kombination av räkor, chiliaioli och bagutte (nästan prisvärd) var sannerligen fabulous.