2005-10-20

Årets fiaskoelva

Så var den här. Den skadeglada listan. Märk väl att pris, lön och förväntningar tas i beaktan när vinnarna skall koras.

Tränare:
Anders Linderoth har rykte om sig att vara en av Sveriges bästa tränare och har nämnts som en tänkbar förbundskapten. Förbundskapten, visst. Där är ju usla resp. inga meriter, meriterande. Men en av Sveriges bästa tränare! Snälla nån. Snälla någon tala om för mig varför.

Mv:
Jag har länge haft en teori som går ut på att målvakter blir sämre och sämre i luftrummet ju äldre dom blir. Det stämde på Bengt Andersson fram tills 38 års ålder. Asper är däremot rena rama typexemplet för att bevisa den teorin. Asper har radat upp poängtappande dundertabbar hela året och att en del himmelblå förorda Lee Baxter som förstemålis är bevis nog. Asper är sämst i år alla kategorier med hård konkurrens från centrala forwarden.

Hb:
Det här är ingen lätt position att fylla. Tommy Söderbergs högerback i senaste U21-matchen, var ingen höjdare, men han är å andra sidan vänsterback. Nej, min röst går till en fd blåvit supertalang. Erik Wahlstedt tillhörde EM-truppen förra sommaren. Det gör han inte nästa gång i Tyskland

Hmb:
Hasse Borg. Han är förvisso sportchef, men nog borde fan hela världen vid det här laget ha insett att man i MFF behövde en mittbacksbackup värd namnet om/när Bjärred blir skadad. Alla utom Borg som varken saknat pengar eller tid på sig att fylla ut den vakanta platsen sedan Majsan sålts till Twente.

Vmb:
15 miljoner down the drain. Väl när Andreas Jacobsson anlänt till Olympia, började dom släppa in mål en masse. Topplaget blev ett mittenlag för vilket år i ordningen?

Vb:
Joseph "Pep" Elanga. Jag har inga åsikter om bilhärvan. Har han inskrivet i sitt kontrakt att han skall få en ny lägenhet och en Merca med chaufför, så skall han få det. Punkt. I övrigt har dock Elanga gjort precis allt fel i år. Allt.

Hm:
"När han väl kommit i form, då jävlar". Vi har väntat i ett helt år nu. Ibou Ba är en skugga av sin skugga av sin skugga av sitt forna jag som inte ens det var speciellt bra. Jonevret måtte ha varit bakfull som ett ägg för att inte ha insett det när han provtränade.

Im:
Anders Svensson. Årets fotbollshändelse i svensk fotboll, tog slut rätt snabbt på BA´s konstgräs. Innan dess hann han visa att det krävs mer än två månader och en signing bonus på 13 millar, för att motivera sig tillräckligt för att komma upp i normal fysisk standard.

Vm:
"Backa hem och stäng Alex högerkant". Så har alla allsvenska tränare gått igenom taktiken när det varit dags att möta Blåvitt. Aldrig tidigare har en vänsterytter uträttat så lite på så stora ytor som Samuel Wowoah. Och det är nästan ödets ironi att han blev utbytt under den egentligen enda godkända insatsen i år mot Gefle hemma. Undertecknad intar ofta en förlåtande attityd mot dåliga spelare med bra inställning. Dåliga spelare med dålig inställning är däremot en helt annan femma.

Hf:
15 mille down the drain. Känns det igen? Egentligen är det inte Mattias Jonssons fel att han kostat så mycket pengar, utan den dumfan som pungat ut. Någon beskrev honom som "långås med skägg", det ligger en del i det förutom att Jonson har aningen bättre fysik.

Cf:
Lönekostnad per spelade minuter. Någon räknenisse kan väl räkna ut vad "the striking viking" har kostat i den jämförelsen. Gissningsvis på Shevshenkonivå. Mattias Svenssons spel har dock varit allt annat än i Shevshenkonivå. Allt annat. Och egentligen är alla icke kvällstidningsläsare utanför Borås inte ett dugg överraskade.

Vf:
Han spelade den bästa fotbollen i sitt liv. Sänkte Brann och engagänget nästan på egen hand i RL. Sedan kom knäskadan och Ijeh gick inte att känna igen längre, trots att han blev återställd rent fysikt. Visst kan det vara svårt att i just Blåvitt, leva upp till högt ställda förväntningar. Men nog fan borde han åtminstone leva upp till lågt ställda? 13 mål på ett och ett halvt år duger inte.

På läktarn:
Den sista sovjetstaten. En sovjetstat torde utmärkas av att vara fullständigt klasslöst. Och vilka andra än "djurgårdsfamiljen" är så jävla noga med att uppvisa en så beklämmande avsaknad av stil och klass? Att bränna ner mål och vandalisera reklamskyltar och gräsmatta på Gamla, att inför TV-kameror håna sina motståndare (2002-dejá vu) när man i stället borde fira sin egen framgång, att på alla andras forum än sitt eget, bedriva ett sällan skådat och oförtröttligt trolleri. Stalin ler i mjugg i sitt mausoleum och alla vi andra kan lätt hålla oss för skratt.

5 kommentarer:

Juho Hemmola sa...

Klockren elva käre bror. Men glöm för all del inte att Elanga aldrig gjort något fel, överhuvudtaget. Någonsin

Bruce Banner sa...

Problemet är inte det. Utan att han aldrig gör någonting rätt.

Till er som undrar så har jag inte glömt George Mourad, Litmanen, Dulee Johnson, Thando Mngomeni eller Edvin Phiri. Dom platsar bara inte.

Anonym sa...

Allas dyra idiotvärvningar som andra lag gjort i år.

Detta år måste väl vara rekord i värdelösa, men svindyra kända namn.

Frankie sa...

4-3-3? Katastrof.

Bruce Banner sa...

Frank:
Jag är ingen fan av 4-3-3. Varför annars välja det systemet för en fiaskoelva.