2005-12-15

Delad arena - mer lönsamt?

Ju mer jag tänkt på det desto bättre känns det att dela arena med minst ett lag till. De fasta kostnaderna delas då upp men intäkterna från Blåvittsmatcher tar vi hand om. I och med att Ullevi, Scandinavium och Svenska Mässan redan finns så lär det bli väldigt svårt att locka andra evenemang än fotbollsmatcher till den nya arenan. Speciellt med tanke på att kommunen/GotEvent lär vilja fylla sina två andra arenor (+ Svenska Mässan) först och det är två tuffa konkurrenter om artisters och mässors gunst. Dessutom finns det då en skattefinansierad kista att subventionera ur som inte klubbarna har.

De potentiella intäkterna för Blåvitts del med en egen arena skiljer sig alltså inte så mycket åt jämfört med en arena vi delar men kostnaderna halveras (minst). Nettot får ni fundera på själva.

1 kommentar:

Bruce Banner sa...

Word.

Sedan kan man fråga sig hur stor den svenska konsertmarknaden är egentligen. Finns inte ett planerat arenabygge i landet som inte drömmer om miljonintäkter för konserter? Oavsett om det är i Leksand, Borås, Södertälje eller södermalm.