2005-12-20

Några korta

Arenabygget går la sådär. Fasad, några läktare och några tak är färdigt, men helhetsintrycket är att hela bygget lagts ner innan det riktigt är färdigt. Ungefär som Malmö Stadion med andra ord.

Zlatans andremålis svägerska väntar barn
Exakt hur orealistisk är egentligen denna rubriken. Bäste herr Ibrahimovic. Inget personligt, men jag är så jävla trött på att läsa om dig

Ovanstående får mig att tänka på ett nytt uttryck jag lärde mig av Horace Engdahl härom månaden. "Sensationell icke-nyhet". Världen är full av sensationella icke-nyheter. Inte minst mellan november och mars.

En sensationell icke-nyhet har varit käri....förlåt kulturjournalisten Åsa Någonting som skulle boxas mot ett kändisbarn. Boxning är irriterande. Inte så mycket för sporten i sig, utan för att större händelser i ämnet innebär mycket mediatid för Paolo Roberto. Som om sportspegeldebatterna inte var plåga nog.

Jag blev uppriktigt förbannad när förortkravallerna i Frankrike härjade som värst. Inte bara för korkade politikeruttalanden. Utan även för hur samma fråga aktualiserades i Sverige i media. Angered, Rinkeby, Rosengård mfl. omgärdas av 99,8 % negativa nyheter i tidningarna. Nu plötsligt slog sig svenska medier för bröstet för den svenska modellen med mångkultur. Fram tills dess hade man enbart förtalat dessa områden, nu skulle dom hyllas och som källa användes....franska och engelska tidningar. Den svenska synden och den svenska avundsjukan har fått en efterföljare. Den svenska självgodheten. Jag spyr.

Det som i Sverige beskrivs som kris och misär, framhävs och beröms i La France. Jag hade jag inte haft något emot att sätta mig ner på ett Café i Haute-Savoie, ta en Pastiss eller en espresso och läsa i Le Monde eller Figaro om vad dom skriver om Blåvitt.

Batan klar för AIK! Gerba klar för AIK!
Vågar vi ens lita på att AIK är klart för allsvenskan?

Det är fult att sparka på någon som redan ligger. Men när det kommer till Öis, måste man väl ändå få peta lite i såret? Riskmiljonärsbolaget Örgryte Sport AB skall i dagarna köpa Öis klubbstuga, vilken direktör Rosén två gånger skänkt och sedan köpt tillbaka eller om det var tvärtom. Dessutom äger man hela spelartruppen förutom en spelare. Enligt RF´s stadgar måste huvudföreningen äga 51% vid en bolagisering och att Scheweleff var värd så jävla mycket visst vi inte. Om riskbolaget i stället var ett kommanditbolag, vad hade förkortningen då blivit?

Gött att han inte är tysk, kommenterades Müleggs smått spetsade blåbärssoppa av tyskarna för 4 år sedan. Jag antar att puckeyindianerna nyss sagt något liknande om Huselius. Anar vi ett visst kappvänderi beträffande sexskandalen i Tre Kronor? Nyss skulle dom hängas högt med fötterna upp. Nu skall dom till OS! Kristian Huselius, Andreas...Någonting och han den där tredje har verkligen vandrat mellan medias ytterligheter det senaste året. MP for president...soon?

ÖSK


Med tanke på den senaste upptaxeringen av Stefan Selakovic som ansågs bo i Sverige trots att han i Sverige saknat såväl jobb som bostad till skillnad från i Holland, tänke grogg här och nu räta ut lite frågetecken inför framtiden.

Stefan, du vet att du bor i Sverige:

När du har svårt att komma in på krogen

När du åter är landslagsaktuell

När journalister gnäller över det kalla vädret i Royal League och i stället går på bandy

När folk snackar poker kring julbordet

När folk köper dadlar som ingen äter för att det "hör till"

När feta programledare från Göteborg gör reklam för sina kokböcker.

När alla från Norge beskrivs som Drilloaktiga

När din sista löneutbetalning i december från Herenveen skall beskattas i Sverige

När dumnostalgiska gubbar har som jobb att på arbetstid se på sport i TV och sedan skriva några rader om det i en kvällstidning

När folk sitter ensamma i bilköer i sina sprajlans SUV:ar ringer in till morgonradion och gnäller över bensinpriserna.

När Håkan Mild kan utses till landets mest underskattade och mest överskattade fotbollsspelare. I samma undersökning

När grogg önskar dig en riktig god jul.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Suveränt som vanligt BB (lite väl likt Brown Bombers bara).

Har du en länk till Zlatan svägerskan andramålvakts grejen. Låter ju för bra för att vara sant.

Gerba klar, Batan klar....haha så jävla roligt.

Anonym sa...

haha... Den sista om Selakovic va grymt kul

Anonym sa...

Ett tips i all välmening såhär i jultid:
Klä in dadlarna i bacon. Stek dessa i rikligt med smör såklart.
Ät.
Gott.

Bruce Banner sa...

Har testat. Både med bacon och lufttorkad skinka. Själva dadlarna smakar fortfarande piss, även om bacon alltid är gött.