2005-12-11

Ring ut det gamla, ring in det nya

Ring ut det gamla, ring in det nya. Det är inte en bra dag att utförligt beskriva hur uselt, ovärdigt och pretentiöst Lasse Lönndahl läser nyårsdikten. Men jag snor dess inledningsfras. Det är nya tider nu. Tider av avsaknad Håkan Mild i vackra blåvita ränder med nummer sju på ryggen och klubbmärket fastsytt i bröstet. Jag saknar dig redan Håkan. Hur mycket vet jag inte än, så det får vänta några veckor.

Klubben krisade och St Håkan fick ta plats på kontoret i stället för i omklädningsrummet. Hans första egna beslut blev att ge sig själv sparken som spelare. Nu kräver jag en ny åtgärd direkt. Förläng Andrés Vasquez kontrakt, med många år. Så bra är han redan nu. Trots att han nyss fyllt 18 år. Matchen idag liknade den mot Aalborg på ett irriterande sätt. När vi väl konfronterats med hur mycket bättre vi är än våra motståndare, slår vi av på takten och koncentrationen och bjuder in våra motståndare i matchen. Nog för att det är juletider men någon måtta får det vara. Vi förtjänar bättre än så gubbar. Resultatet idag var dock av underordnad betydelse. St Håkan skulle hyllas och hyllad blev han. I drygt 85 av matchens 90 minuter, besjöngs han av klacken. Alla Blåvittramsor översattes till Håkanramsor och personliga favoriten blev ”alla vill ha sex med Håkan Mild”. Idag var faktiskt Håkan större än laget. Tyvärr fick han inte avsluta som en vinnare. Matchens blåvite aktör framför alla andra var dock blott 18 år gamle Andrés Vasquez. ”Han kan bli hur brå som helst”, har uttalats mången gång om pojkvaskern från Rannebergen. Första gången jag hörde talas om honom var i ett matchreferat på Alltid Blåvitt från juniorallsvenskan. Han gjorde där debut som 13-14 åring och mötte gubbar som var 4-5 år äldre. Året efter var det dags för U-laget, B-laget senare samma år och nu i år 2005 har han fått göra sin debut i såväl allsvenskan, Intertotocupen och i Royal League. För en blåvittnörd som mig själv, har man sett många unga framtidslöften som kan bli ”hur brå som helst”. Jag trodde oerhört mycket på Jonas Lundén, Kabba Samura och Janne Pro. Men Andrés är speciell. Det ser näst intill oanständigt enkelt ut när han kelar med bollen och sett till talangen, så har han extremt mycket gratis. Lägg till att han har bäst kondition i A-truppen, så förstår man vilka förhoppningar vi bör ställa på honom. Den där tråkiga frasen ”upp till honom själv, hur bra han vill bli”, stämmer naturligtvis likt flertalet andra klyschor. Men Andrés är speciell och bör få specialbehandling av nytillträdde sportchefen. Specialbehandling har han redan fått i laget. Det finns ingen spelare som får så mycket feedback på träningarna. Långt ifrån bara positiv kritik, men det säger en del att Håkan, Bengan med flera lägger så mycket tid och energi på en junior.

Så Håkan, förläng hans kontrakt, utan klausul redan nu. Det kommer föreningen tjäna på.

Några korta:

Att Engagänget är Oslos Gais visste vi redan. Vi visste redan att Oslo inte har en motsvarighet till Blåvitt. Gissa inom vilken kategori Lyn hamnar…..

Deras tränare måste vara den största gnällröven jag sett någonsin (Hamrén undantagen).

Att anglofila Norge kan producera så många filmstjärnor är minst sagt överraskande. Bröderna Inzaghi ler i mjugg.

Wernbloom-Mild är inget bra innermittfältspar. Båda har för mycket offensiva ambitioner i sin natur och vid kontringar släpps alldeles för mycket yta centralt.

Kihlberg kommer bli grymt nyttig, men jag bävar vid blotta tanken på att han blir skadad och vi tvingas spela Olsson-Wernbloom på mitten.

Dagens publiksiffra litar jag ungefär lika mycket på som jag gör på Bengt Madsen.

Vi som förespråkar 3-backslinje av defensiva hänsyn, fick vatten på kvar´n idag. Den moderna ytterbacken är omodern. Med så mycket offensivt ansvar för ytterbackarna, har vi nästan aldrig mer än tre man på rätt sida ändå, så varför inte låta dessa tre vara utpräglade defensiva spelare?

Inga kommentarer: