2005-12-28

julbordsrester, vad göra?

Kan omöjligen bara vara jag som är trött på skinkan och allt det andra nu. Ändå är kylen fortfarande fylld till bredden. Här kommer lite tips och råd:

Julskinkan: Frys in i 4 delar, så har du skinka så det räcker och blir över för de kommande 4 åren. I annat fall, tycker hundarna om den.

Dadlarna: Släng

Jul-köttbullarna/pannbiffarna/köttfärslimpan: Slut eller vad?

Sill: Grovt bröd, några sillbitar, lite rå lök, gräddfil och toppa med kapris. Fy fan vad gött. Danskarna är geniala på just denna punkten.

Gröt: Ta risgrynsgröten, blanda i saffran, ägg och vispgrädde samt eventuellt lite hackad mandel. In i en form och i ugnen på 225 grader. Ta ut när det är gyllenbrunt och ät ihop med varm sylt och vispgrädde. Njut.

Dadlar: Släng, släng fort som fan. Varför köpte du det från första början?

Gravlax: Halstra snabbt i lite smör och ät med dillstuvad potatis. Enkelt, gott och klassiskt.

Alladinasken: Ät upp dom, men ge körsbär-i-likör till mig.

Prinskorven: Släng, släng fort som fan. Varför köpte du det från första början?

Senapen och hovmästarsåsen: Någonstans i mitt inre, säger mig att de kommer vara kvar längst inne i kylen fram tills det är dags att rensa kylen i augusti.

Allt julklappspapper: Nej, det kommer inte användas nästa år hur mycket morsan/tjejen än instisterar på motsatsen. Släng när hon inte ser, annars kommer det stå och skräpa i ett jävla år, fram tills nästa julstädning.

Den exotiska frukten och nötterna: Sharon, passionsfrukt, physsalis och allt vad det heter, blir inte bättre och bättre med tiden direkt. Finns dom kvar i korgen idag, är det dags att kasta skiten oavsett hur mycket dom kostade i inköp den 22:e. Nötterna. Allvarligt, det finns färdigknäckta till samma pris. Släng dom också.

Nötterna 2: Har du släktingar kvar hemma, släng ut dom också.

6 kommentarer:

Studiomannen sa...

Pepparkakorna smular man ner i vaniljglassen. Har man tillräckligt starka nypor eller tillräckligt fesljummen glass kan man göra det utan hushållsassistent. Gott.

Glögg brukar hålla sig ett bra tag. Typ nästa jul. Om man läser detta och är
1. utfattig
eller
2. tonåring
duger glöggen gott på efterfesten i april också. Är det saftglögg duger det att blanda med.

Bruce Banner sa...

Finfina tips. Problemet med glögg är att man gärna köper ny året efter och därigenom slänger den gamla ett år för sent. Vet inte om jag betonat tillräckligt vad jag tycker om dadlarna. Jag haatar dadlar.

Erling sa...

Är ni två ett par?

Bruce Banner sa...

I wish

Studiomannen sa...

Är du sotis, Erling?

Ingela sa...

All den där konstiga frukten kan man passera och göra sorbet av. Lite kladdigt jobb men smaskigt resultat. Tack för utmärkta tips. Ska tänka särskilt på det där med dadlarna nästa år.