2008-03-25

Tisdagstankar - 6 dagar kvar

Noterade i TV4-sportens inslag igår att Trollhättans lagkapten tyckte vi fick tre skitmål i förra tisdagens match. Det må vara hänt men det påminde mig också om vad mångordige, men oftast intressante, herr Rydström i Kalmar skrev efter superdupercupfinalen då han hade ungefär samma åsikt.

"Det är stenhård körning i 90 minuter och de sätter press i alla led. De förväntar sig inte att få något gratis och det är därför de gör mål som vi upplever som tillfälligheter, men som de får eftersom de aldrig ger upp. Vi har en hel del att lära av dem...
[...]
Blåvitts press gjorde några i vårt lag ängsliga och aningen fega och då är man inne på farlig mark. För slutar vi ta initiativ när vi har bollen blir deras pressfotboll än mer effektiv. Möter man Blåvitt MÅSTE man stå upp i kampen, i duellerna och i snacket och vi lyckades kanske inte fullt ut där."


Det är balsam för den blåvita själen att läsa sådant från en tvättäkta kämpe som Rydström. Visst kan vi ha besegrat FCT på skitmål, jag hade själv inte möjlighet att vara på plats så vad vet jag, men skitmålen kommer för att motståndarna inte orkar stå emot.

Vi är starkare och snabbare än i fjol och det kommer bli än tyngre att möta IFK Göteborg i år. Spelarna vet att vi matchat mot ganska bra motstånd på försäsongen, riktigt bra om man jämför med många av konkurrenterna, och att vi har hämtat igen ett försvarligt antal underlägen och därmed präntat in att vi alltid kan komma igen om vi inte ger upp utan fortsätter kriga. Det självförtroendet är guld, känslan av att vara starkast är minst lika viktig som att faktiskt vara det.

Och utöver det så finns mycket potential i laget att ta ut i år som inte kom fram under fjolåret, särskilt inte under den första halvan då. Det känns oförskämt bra såhär en knapp vecka före premiären. Man får hoppas inte det är negativt.

Att det där med attityd är viktigt uppmärksammades även i en intervju med kung Håkan i GT/Expressen.
Vad säger du om det här: Hälften av lagen i allsvenskan kan vinna. Men bara några har attityden.
– Jag håller med dig. Jag tror till och med det kan gå två tredjedelar av säsongen innan man märker vilka som har attityden.
Jag kom att tänka på Öis. Nåt år kändes det som att de hade ett guldlag. Men de insåg inte hur bra de var och saknade attityden.
– Öis? Haha. Det tror jag inte.
Men kom igen. De hade ju ett grymt lag för några år sen.
– Inte Öis.



För övrigt anser jag att kung Bore borde förstöras. Det ärju helt hopplöst att försöka dra igång fotbollsnacket med kollegorna när det blir såhär. Dessutom har småorter som Ljungskile uppenbarligen problem med plantäckning och tillhörande värme så vi riskerar uppskjutna matcher, och sånt är piss.
Fler gröna planer åt folket!

5 dagar till allsvenska premiären.
6 dagar till regerande mästarna kliver in i leken.
Låt dem jaga oss.
Game on!

1 kommentar:

Anonym sa...

Visst ska det bli fett med fotbollspremiären! Har du sett att man kan sponsra Hammarby genom "mikrosponsring"? Jag ska sponsra Sulans strumpor! Kolla på www.mikrosponsring.se.

Hammaren