2008-03-03

Trevlig helg

Som snäll sambokille med bara en TV i hushållet får man göra vissa kompromisser. Fight the fights you can win, som Martin Luther King uttryckte det. Kompromisserna innebär bland annat att som pojkvän genomlida Let´s Dance på fredagar och Melodifestivalen på lördagar. Fan, inte ens att bli bög skulle hjälpa mig misstänker jag. Denna helgen jobbade jag dock på fredag kväll och var på bio med farsan lördag kväll. Det har varit en bra helg med andra ord.

Lördagsförmiddagen ägnades först åt TV-tittandet. Det var vasaloppet och Jerry Halldin tillsammans med någon annan jag glömt namnet på, ryckte ifrån en Aukland så att snön sprutade. Att ingen norrman vinner är prioritet ett. Så dagen började bra.....tills jag insåg att det var repris från förra året. Jävla Aukland.


Sedan var det avfärd mot staden och svår skoshopping. Löplabbet skulle föräras ett besök från en av världens 5 bästa groggskribenter. Joggingskor är som blåvita segermål i slutminuterna. Ju fulare, desto bättre. Mina saucony, är väl inte i samma klass som Långås på söderstadion 2002, inte som Sandbergs självmål på Gamla 2004. Men fullt i klass med Walles hemma mot KFF förra året. Mina gamla joggingdojor, ett par vita Puma med silverdetaljer jämförs hellre med Linda Bengtzing. Jävligt snygga, men inte speciellt bra.

För en normalt funtad människa är joggingshopping ett stort led i din personliga utveckling. Jag ville prova skorna i mina springstrumpor och det var laundryday....så jag fick bita i det sura äpplet och ta på mig ett par över-medel-svettiga strumpor. Jag var inställd på att jogga på ett löpband precis framför ett skyltfönster. Jag var inte inställd på att ta av mig skorna, ta av mig strumporna, för att ställa mig på en glaspiedestal med vinklade speglar undertill. Tanken slog mig när jag stod där upphöjd med uppkavlade byxor, blottandes mitt svettiga strumpludd för hela butiken att....Tja, jag har genom åren känt mig mer sexigt åtråvärd än just då.

Appropå laundryday, så har jag efter att mellan november och februari haft ytterligare en kvinnlig sambo. Jag jobbar på en kvinnodominerad arbetsplats och har växt upp med en dominant mamma *fotnot*. Jag har lärt mig en del om kvinns:

1. Dom kan inte ha jeans på sig inomhus.
2. Dom pratar mer sex om dagen än ett genomsnittligt grabbgäng gör på en vecka på Mallis.
3. Dom har fler trosor än gud och alla hundratals par, verkar ha ett eget individuellt syfte
4. Förutom dom riktigt snygga, som inte används alls.

*fotnot* Du vet att en mamma är dominant, när hon tvingar sina söner att vara stjärngosse på Lucia. Vit klänning, en dumstrut på huvudet samt sjunga solo på staffan stalledräng inför publik. What the fuck?

Filmen jag såg med farsan, var Försoning. En bra men väldigt ocool film. En ocool film är en film där du på väg ut från biografen berömmer fotot och musiken. Kiera Knightley är en jinx. Bli kär i henne och bad things a-gonna happen. Får du dessutom ligga, så dör du.

Maos lilla gula, har haft en samtal med Henrik Rydström. Den senare vittnar om sin och KFF´s intellektuella överlägsenhet, samtidigt som han hyllar Ekwall och inte har läst Grogg....Jag vet inte vad som är mest sårande i sammanhanget. Rydstöms ignorans eller att Rydstöm stod före oss på listan över kommande samtal. Men det har väl att göra med att Rydström numera tillhör etablissemanget, medan Grogg är en rak höger upp i röven på detsamma. Allez dix-Platini!

Eftersom jag för dagen skriver lite Ekwalleskt, så borde jag kanske flika in något tyket om "undicimannen". Men i ärlighetens namn. Att i fyllan och villan, vilja klämma lite på blåvittspelare kan hända den bäste. Jag själv tog Stefan Rehn på röven redan 1992.



1 kommentar:

becka sa...

Jaså Bruce, DU får alltså ha vita Puma men inte jag? Är det så att bara killars fötter får se stora ut? Fnys. Fillar annars dina teorier om kvinnor, speciellt det där med trosorna gav mig dagens skratt.