2008-03-17

Byket Halmstad BK

Jag har haft problem med HBK. Alltså vad jag skall skriva om dem. Hur kan någon toppa detta? Ett ode till HBK´s briljans om moraliska överlägsenhet samtidigt som just ödmjukheten framhävs extra mycket.

Det brukar vara denna självgoda präktighet som irriterar folk vad gäller Halmstad. Om dom inte är bäst, så är dom bäst per spenderad lönekrona och på det sättet fortsätter de att addera parametrar för att påvisa att HBK är bäst egentligen. Mig stör det dock inte. Det är varje enskild supporters rätt att tycka att deras lag egentligen är bäst. Nej, det enda som verkligen får mig att gå igång vad gäller HBK är deras stölder av smeknamn.

Turbo kommer inte från Vinberg. Han kommer tammefan från Gällivare, sprang mest i hela världen och hade en brorsa som bara var bäst - egentligen.

Professorn är ingen surslug före detta adept till Jonas Thern. Il proffesore är om inte Blåvitts så åtminstone Göteborgs bästa fotbollsspelare någonsin. Han vann den allra första guldbollen och hade tydligen senare i karriären två rätt bra lagkamrater från Norrland resp. Östergötland. Vid karriärens slut hade han lite personliga problem med både klubbar och dryckesvanor men ingen kan ta ifrån honom hans briljanta mål i VM-semin mot tyskarna 1958 på Ullevi som var den matchens stora prestation - egentligen.

Mikael Nisse Nilsson är ingen småländsk kopia av bockstensmannen. Utan det var frisparksdönaren från Falköping som uppfann såväl Edgar Davids som den "moderna ytterbacken" - egentligen.

Dulle är ingen offensivt skicklig innermittfältare från Halland som inte riktigt har lärt sig att man inte får dricka 8 öl och sedan köra hem. Nej Dullee är en offensivt skicklig innermittfältare från Liberia som inte riktigt lärt sig att man inte får dricka 8 öl för att sedan köra hem.

Mer byket: AIK, Dif, Elfsborg, Gais, Gefle, Giffarna

1 kommentar:

Anonym sa...

Bäst hitills. Hatten av Bruce.