2008-03-05

Onsdagstankar

Jag börjar med att konstatera att jag inte är ensam om att tycka att SVTs vintersportsatsning är den bästa TV-sporten just nu. Det finns även betalda tyckare som tycker det. Hans betraktelse över hur det hade sett ut om någon annan kanal sänt från Vasaloppet är riktigt rolig.

En ny Blåvit blogg utklassar alla andra blåvita bloggar. Laglunds blogg är humor, välskriven och med ett stort blåvitt historiskt kunnande utan att bli sådär jobbigt upprorisk och debatterande (kort sagt, så som jag skulle vilja skriva själv). Jag bugar mig för överheten.

Årets Silly är en av de sömnigaste i mannaminne (ett normalt mannaminne är ca två år). Två bänknötare från konkurrenter och en försäsong i benen på Hysén är vad vi hämtat in. Ändå tycker folk att vi har en starkare trupp i år, vilket jag inte riktigt förstår. Å andra sidan har inget annat lag heller förstärkt så det går säkert bra.

Varför är det ingen som pratar om ozonhålet nu för tiden. Är det så att hålet i ozonlagret tätats av koldioxid, eller vad?

Jag såg ”Last king of Scotland” i helgen. En ruggigt bra film om en ruggig diktator. När jag var liten var jag rädd för tre saker: Idi Amin, Bader-Meinhof och ekorrar. Två är borta, nu återstår bara att utrota ekorrarna.

Är det inte ovanligt lugnt och ett minskat intresse inför Allsvenskan i år? Är det möjligen så att intresset för Allsvenskan passerat Zenit för den här gången? Ännu mer intressant i så fall hur alla skall få ekonomisk vinst från sina egna arenor.

Det blir skidskytte i helgen med favoritgrenarna jaktstart och masstart. Syskonen från Östersund skall inte lyckas ramla och skjuta bort spänningen den här gången.

Det är ett oskick av klubbarna att ta inträde på träningsmatcher. Det är gnidet att suga ut de verkliga entusiasterna.

Starke Arvid kommer att sponsra Ljungskile. De kommer att bära fram laget mot tunga segrar.

För mig som gillar pussel, flygplan och dramatik är ”Air Crash Investigation” på National Geographic Channel rena kinderegget. Klart mest sevärda TV-programmet just nu (i kamp med Vinterstudion).

Har annars absolut ingenting att klaga på. Har både gott om tid, pengar, ett harmoniskt privatliv och vårsolen värmer. Då blir det lätt ganska innehållslösa blogginlägg. Det är enklare att vara kreativ när man är bitter.

6 kommentarer:

Bruce Banner sa...

Ibland skulle man kunna tro att vi är bröder på "riktigt".

För övrigt. Squirrels are gay rats.

Bruce Banner sa...

Tror för övrigt att ozonhålsfaran är om inte över, så inte lika farligt längre. Vi har tydligen varit duktiga på att sluta använda freoner, eller åtminstone på att se till att de freoner vi använder, inte skadar ozonlagret.

Vad gäller ozonlagret i stort, så är ju de störta hålen kring syd och nordpolen. Två kontinenter som snart inte finns kvar samt dessutom Australien. Ett g-däjmäjtande rasistland.

Siwert Band sa...

A propos ingenting. Guldsiffror på de blåvita tröjorna verkar lite töntigt. Lite så som segerovana vinnare håller på med.

Anonym sa...

siwert:
Instämmer. Jag tycker att man kunde kört med romerska siffror på ryggen, skulle inte det vara lite coolt? Det är ju bara under träningsmatcher ändå. Domaren behöver ju inte kunna det romerska alfabetet, vilket annars skulle ses som en begränsning, det är bara att rita samma "figur" på sitt eget papper när han skall plita ner varningar och annat.

Värre blir det när spelaren springer iväg efter en situation och domaren måste ropa tillbaka honom, "- Öhh, hörru, du med ett stort kryss följt av ett vertikalt streck, kom tillbaka!". Men va fan, det är ju ändå tränigsmatcher.

Kent Brockman sa...

Det snackas inte så mycket om ozonhål för att de numera håller på och blir mindre och lagret kommer att vara tillbaka till sitt gamla tillstånd inom inte allt för lång framtid. Modelleringar ger 2040 för Arktis och 2050 för Antarktis.
Vilken respektabel mediegrupp vill rapportera om sådan skit?

Siwert Band sa...

Kent Brockman:
Nej, varför skulle medierna rapportera något positivt?