2007-09-16

Augustssons psykbryt

Just denna rubrik trodde jag att man skulle finnas i dagens Aftonbladet. Med tanke på hur den tidningen ständigt jagade Peter Ijeh och vad han hade för sig med armarna så borde Augustssons fula armbåge rätt i ansiktet på Hysén helt klart ligga under benämningen ”psykbryt” i samma tidning. Peter Ijeh jagades ett par gånger i Aftonbladet för sina ”påhopp” med närbilder och amatörfilmer på nätet som eldade på pöblehopen. Augustsson tillskrivs bara en tuff spelstil och ”gillar att ligga på gränsen”. Det är dags att vi tar tag i orättvisorna mot våra anfallsspelare nu. En anfallare som ligger på gränsen är en fuling, en försvarsspelare som ligger över gränsen är tuff. Augustsson borde blivit utvisad igår och vi skulle fått en frispark i ett mycket bra Hysén-läge.

Jag är dock mäkta trött på allt jävla gnäll på domare hit och dit av spelare på plan. Att vi supportrar kan gnälla är en sak som kan se allt på repriser gång på gång. En blåvit anfallare exempelvis som anses tuff och hård, gnällde på domaren konstant i andra halvlek. Det får mig att skämmas en smula. Gnäll, skäll och uppgivna gester är inte tufft, det är en förlorares signum.

Hysén var i övrigt osynlig igår vilket inte är så konstigt med tanke på den korta tid han varit i klubben. Om Blåvitt fortsätter att envisas med att såga sig fram och kortpassa sig fram till målchanser så tror jag inte att Hysén någonsin kommer att bli ett vasst anfallsvapen. Han var som bäst i Djurgården när de bröt bollen och snabbt slog upp den på en djupledslöpande Hysén. För det krävs dock tillåtelse att spela långt, vilket verkar vara tabu i dagens Blåvitt. Var det förresten hans rykte som filmstjärna som gjorde att domaren inte blåste frispark vid Augustssons psykbryt igår?

Bengan släppte en ganska enkel boll från långt håll. Den gick inte ens under muren som man kunnat läsa i några referat utan bredvid muren med rak bollbana. Den borde han tagit men tyvärr är långskott mot Bengan dödligt effektiva, vilket alltfler allsvenska spelare upptäckt. Bengans förbannelse är värd ett eget inlägg och det har jag filat på ett bra tag men det gör så ont att skriva med tanke på hur bra han faktiskt varit i Blåvitt. Men det blir inga titlar med Bengan i mål.

Igår gjorde vi mål på fasta situationer igen, vilket jag älskar. Enligt tyckarna är sådana mål knappt giltiga (om de inte sker på frispark) och alltför ”enkla”. Att göra mål på hörna är dock riktigt svårt och det krävs två bra prestationer (minst) för att få en sådan i mål. Först en bra slagen hörna och sedan en bra nick av någon som lurat sin bevakare. En frispark kräver bara ett bra tillslag på en liggande boll.

Till sist, Walle! Jag var inte ett dugg förtjust i att han skulle värvas, Tvärtom, den lille filmande armbågsfäktaren ville jag inte ens se i Allsvenskan. Men nu är det dags att erkänna att han ändå har något som någon såg. Energi som en Duracellkanin och 6 mål är inte illa med tanke på den trots allt begränsade speltid han har i år. Har han högst målsnitt/spelad minut i Allsvenskan? De som vill skicka iväg honom och satsa på Mourad håller jag inte med.

Inga kommentarer: