2007-09-23

Känd fotbollsblogg mordhotar Robert Laul

Historian nedan är falsk. Men tillräckligt många detaljer stämmer, för att ändå på något sätt komma undan med det.

Hej, mitt namn är Bruce Banner och jag hatar journalister. Eller rättare sagt, jag hatar alla som inte inser eller vill inse att dom är del av ett sammanhang. Jag köper inte argumenten från Laul eller Wegerup om att det inte är de som sätter rubrikerna. Om någon annan satt den uppenbart missvisande rubriken ovan, hade jag blivit skitförbannad på den kollega som gjort det och sett till att det inte hände igen. Jag köper inte heller när Simon Bank kritiserar Josefin Öqvist för sitt utvik i Slitz på ena sidan för att sedan vända blad och se reklam för grov hårdporr. Vill ni att era åsikter skall vara värda mer än pappret det är tryckt på, så får ni även ta konsekvenserna av detsamma. Allt annat är som att säga att ni är oskyldiga, ni rånade ju inte banken utan körde bara flyktbilen.

Härom dagen vandaliserades en Difs träningsplan av AIK:are för att sabba deras träningsförhållanden och jävlas lite. Idag kom svaret, då en rökgranat hystades in i en källare där två AIK-spelare bor. För att sabba deras nattsömn förmodligen. Samt för att jävlas tillbaka lite. Rubrikerna i morgon kommer vara stora och feta. Mats Olsson kommer sitta och gnälla på klubbledares feghet i SVT´s sportpanel som går på måndagsmornarna och allt kommer vara alla andras fel. Inte minst klubbledarna då.

Men vänta ett tag. Vilka är det som har gjort i byxorna för den här matchen i flera veckors tid? Vilka är det som har haussat upp den här matchen till bristningsgränsen? Varför, inte matchens förväntade idrottsliga kvalitet. Inte ens tabelläget, då seriens nuvarande etta mot seriens nuvarande tvåa inte hade gett hälften så mycket hausse. Nej, det är hatet. Hatet säljer, hatet får er att göra i byxorna och hatet har nu medelst två fall av grov skadegörelse skapat ännu mer hat och ännu mer hausse. Spiralen pekar uppåt. I morgon blir det inte "bara" skadegörelse utan även våld. Solna centrum kommer vara som en krigszon före och efter matchen. Det skulle kännas befriande med en helt ärlig journalist om hela eländet. Någon som erkänner att han/hon gillar hatet, gillar våldet. För det gör ni hela högen. Kanske inte som privatpersoner, men väl i yrket på samma sätt som en brandman i tjänst gillar när det brinner. Allt annat är bara läpparnas bekännelser. Så gör oss alla en tjänst och sluta hyckla.

Till sist. Det stundar ett annat derby i dagarna. Gais marknadsföring av matchen i fråga, bjuder på bra argument om varför FC Gothia är en bra idé.

Bevis 1.
C:a 80% av de de försöker locka till en grönsvart hemmamatch är blåvita.

Bevis 2.
Dessa 80% skulle nog vara mer lättövertalade om reklamen i stället handlade om gaiskross än om änglafall.

Bevis 3.
Handgjorda "utsmyckningar" av respektive klubbmärken bara befäster bilden om vilka som är de onda och vilka som är de goda.

7 kommentarer:

Frankie sa...

Hört på en redaktion inära oss alla:

"Fan det är ju nästan så man hoppas att de får sparken hela högen, fattar du hur mycket bättre vår story skulle bli då?"

varpå en annan kollega svarar:

"Ojdå, nu tar du väl i? Tänk på människorna med. Fast du har ju rätt, ibland kan man ju inte annat än önska att det går åt helvete för alla inblandade. Men det behöver vi ju inte snacka så högt om."

Bruce Banner sa...

"Haha vilken smaskig historia"

En fd kompis farsa, som är DN-murvel om prinsessan Dianas död.

Kent Brockman sa...

Ingen Olsson i soffan. Fick nöja oss med Wegerup som nämnde att tidningarna var duktiga att haussa, men ingen koppling till de senaste dagarnas händelser. Självreflektion är en smutsig bild som man ogärna tittar på, vem är glad i att se ens egna skavanker.

Kent Brockman sa...

Som grädde på moset så snackar en polis på nyheterna om kriget mellan supportrarna.
Något måste göras åt språket i rapporteringen och det som skrivs om sport. Det snackas om bataljer, kamper, trupper, härförare och krig. Och sedan blir alla förvånade när folk börjar slåss!?
Är journalister så blåögda och lever i en sådan sörgårdsidyll att de inte tror att deras ord inte har någon påverkan?

Anonym sa...

Skön insändare i dagens G-P i 3:an. En snubbe har noterat att en av "de fallna änglarna" inte är en ängel utan Ikaros - en snubbe vars fall orsakades av högmod, något som Gais, Öis eller Häckens ledningar inte skall snacka högt om med tanke på Gothia-historien....

Bruce Banner sa...

anonym:
Helvete, det glömde jag blogga om igår natt.

Såg samma notis. Att den fallne ängeln inte ens är en ängel, utan föreställer Ikaros från den grekiska myten.

Anonym sa...

Väldigt bra och läsvärd artikel såsom de flesta alster ni publicerar här.