2007-09-14

En kort stund av allvar

Det mest upprörande, märkliga och tyvärr minst förvånade med hela den här Gothiasoppan är GP´s inblandning.

Ponera att Blåvitt vill starta en friskola, bollar idén med GP varpå dom under ett par dagar skriver ett par artiklar för att bana väg. "Talangverksamheten i Göteborg behöver utvecklas" dagen efter kör dom en artikelserie om fotbollsskolor i Barcelona och Ajax varpå man på den tredje dagen AVSLÖJAR IFK´s planer på en friskola med fotbollsinriktning. Kan någon av er se det hända? Nej, vad gäller Blåvitt har det alltid varit sk kritisk granskning. Helt OK om det inte vore för att det bara var vi som utsattes för den kritiska och oberoende granskningen.

GP har under veckan bedrivit beställningsjournalistik för att bilda opinion åt andra, man har gått Gothia FC´s ärenden. Det mina vänner, är det medieklimat IFK Göteborg lever med året runt, varje år. Jag ogillar större delen av Bonnierkoncernen. Men skulle dom starta ett 031-DN, skulle jag börja prenumerera utan att blinka.

2 kommentarer:

Siwert Band sa...

GPs journalistik drivs av samma drivkrafter som andra journalisters och som kommer med modersmjölken på journalisthögskolan. De "svaga" skall alltid gynnas. IFK är starka och skall därför tryckas ned.

Kent Brockman sa...

Bäst under veckan var ju hur de satte fel rubrik på en av artiklarna på nätet och de fick byta den från Blåvitt-positiv till en vinkling om hur dåligt det var med publik för alla de andra göteborgslagen.