2007-09-07

Ett kännbart straff

Det har skrivits mycket om fylldansken som lubbade in på Parken. Flera krönikörer och andra tyckare krävde stränga fängelsestraff för att han sprang in och försökte nita domaren. Hade han träffat så att domaren stöp till marken och blev skadad kanske man kunnat rättfärdiga ett fängelsestraff men inte den förseelsen han nu gjorde. Den danska domstolen besinnade sig dock och gav honom villkorligt och samhällstjänst för olaga intrång och försök till misshandel. I jämförelse med Bapupas eller Dulee Johnsons hustrumisshandel är det ett mycket strängt straff men det kan vara så att det danska rättssystemet har strängare straff i allmänhet. Det sociala straffet killen fått med sin bild i världens tidningar är dock mångdubbelt kännbarare än vad en domstol kan utdöma.

Nu skall han stämmas i ett civilmål och Parken kräver honom på ett antal miljoner vilket han nog åker på att betala. Det kan Parken behöva så att de får råd att hyra in vakter istället för att låta fotbollsintresserade åskådare leka säkerhetsvakter iförd reflexväst.

TV4, detta ständiga sorgebarn. Först fördömde de fylldansken i alla tonarter och krävde stränga straff åt karln. Snart visar de en dokumentär om honom som de betalat dyrt för och där en stor del av pengarna går ned i fickan på samme dansk….

1 kommentar:

Bruce Banner sa...

Ja, låt oss hoppas att terror-Torben går lite med vinst efter alla rättstvister. Han är det bästa som hänt svensk fotboll sedan 1994.