2007-09-25

Gnällsvenskan

Det är ett evigt gnällande i årets Allsvenska. Det gnälls på tuffa spelscheman, dåliga planer, motståndarnas långa bollar, domarstandarden, konstgräs, motståndarlagens taktik, jämnheten, dålig nattsömn och allt möjligt. Anledningen till att inget lag ryckt i tabellen kanske är för att spelare och ledare ägnar så mycket kraft åt att gnälla på andra faktorer än sin egen förmåga. Det förlorar de bara på. Se på lipsillen Haglund och hans lärjungar som gnällt värre än någonsin senaste veckorna och i takt med det ökade gnället har hans lag presterat ännu sämre i matchen efter.

Det lag som gnäller minst kommer att ta hem guldet. Då ligger Kalmar, HBK och Blåvitt bra till just nu. När Kalmar gnällde om orättvis behandling i media (vilket de har rätt i) och annat så började de förlora stort. Sedan upphörde gnället och poängen kom. Märk väl att ofta kommer gnället innan de dåliga resultaten (på spelscheman, motståndarnas taktik, plastgräs etc) vilket borde få en och annan ”ledare” att tänka till. ”Ledare” som gnäller är inga ledare, de är möjligen höga befattningshavare. Ledare ser möjligheterna nu och jag hoppas det finns ledare inom Blåvitt.

Ta bara Blåvitt på plastgräs som exempel. När man gnällde på plastgräs innan matcherna förlorade vi jämt. Sedan slutade det att gnällas och då började vi ta poäng istället.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och Rehn´s liperi häromveckan?

Siwert Band sa...

Ja, så tappade Blåvitt poäng efter Rehns gnäll också. Nu verkar man ha bestämt sig för att sluta gnälla, inte ens över att det är 46 timmar mellan GAIS-matchen och cupfinalen. Det ger mig hopp om en titel, trots Bengans föbannelse.