2007-09-05

Life of Blåvitt

”Life of Brian” är en av de bästa filmer som gjorts. Med humor och intelligens lyckas Monty Python-gänget driva med både religion, frihetsrörelser, terrorism, masshysteri med mera. Filmen ansågs på sin tid väldigt kontroversiell och var faktiskt förbjuden i Norge under flera år.

En av de dråpligaste scenerna är när ett antal olika frihetsrörelser möts i några underjordiska gångar på väg att förstöra för romarna. Eftersom frihetsrörelserna enligt kända verkliga förebilder nästan hatar varandra mer än romarna utbröt snart interna slagsmål. En något uppgiven Brian ropar då att de borde enas mot den gemensamma fienden varpå alla unisont ropar
”- Judéens folkfront!”
”- Nej romarna”, svarar Brian
”-Jaså romarna”, suckar alla

När jag tittar ut över den blåvita klacken och läser Internetforum med mera så kommer ofta en Life of Brian-känsla över mig. I klacken är det nästan fler banderoller, flaggor, vimplar och annat med diverse djur, symboler och käcka namn på olika sammanslutningar än sådana som signalerar ett stöd för IFK Göteborg. På Internet-forumen är det hätska debatter om Hjalmars vara eller inte vara, kansliets kompetens, Walles målglada flint, om man är en riktig supporter, eller helt enkelt vilka Blåvita fans som egentligen stöder Blåvitt bäst. Ibland får jag känslan av att hur det går sportsligt för IFK är underordnat betydelsen av att ens egna profetior slår in eller att ens grupps symbol syns bäst i TV. Den ”blåvita rörelsen” känns ganska splittrad och inte mycket att luta sig mot om det skulle börja blåsa upp igen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Siwert

Från och med igår dissar Raggedebunk samtliga blåvita falanger. Ingen nämnd, ingen glömd.

Raggedebunk - Blåvitts bästa supportrar (känns lite väl formell)

eller

Raggedebunk - bästa Blåvittsupportrarna (känns lite väl Lunarstorm)

Välj själva, groggjävlar.

http://raggedebunk.blogspot.com/

Anonym sa...

Att det diskuteras startelvor och diverse spelares vara eller icke vara har väl funnits sedan fotboll blev intressant. Hade alla haft samma åsikt om saker och ting hade jag varit riktigt mörkrädd.

Jag ser absolut inget problem i att olika grupper väljer att visa upp sitt namn på en banderoll eller flagga. Hellre det än ramsor som handlar om olika grupperingar...

Anonym sa...

Huvet på spiken.